Vildt comeback i bundgyser

Det ser sort ud for Silkeborg, der forærede pointene til Esbjerg i søndagens bundgyser

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Silkeborgs defensiv var igen i gavehumør, og denne søndag var det ekstra dyrt, da det var de nærmeste konkurrenter, Esbjerg, man forærede sejren til.

Silkeborg havde helt styr på løjerne i første halvleg, men som så ofte før faldt Kent Nielsens tropper sammen i de sidste 45 minutter og gik fra 1-0 til 1-2.

Dermed er Silkeborg seks point efter Esbjerg, og med udsigt til sidstepladsen i grundspillet ligner det en stensikker nedrykning…

Hjemmeholdet dominerede ellers stort på bolden i første akt og fik spillet sig frem til flere halve chancer, inden det efter en halv time virkelig blev giftigt.

Mads Emil Madsen spillede en bold frem i banen, og så tog en vis herre ved Jeppe Okkels, der med et eksplosivt ryk flænsede Esbjerg-bagkæden fuldstændig. Okkels bevarede overblikket og fandt Ronnie Schwartz umarkeret i feltet.

Endnu en kasse til Plaffeministeren, men æren for scoringen tilfaldt Jeppe Okkels og den magiske førsteberøring.

Esbjerg havde intet at byde på i første halvleg, og kort inden pausen var gæsterne endda ved at hjælpe Silkeborg til at fordoble føringen, da Jeppe Brinch satte en fod på et hårdt, fladt indlæg. Der skulle en refleks fra Jeppe Højbjerg til for at forhindre 2-0-målet.

Det tjente gæsterne til ære, at de åbnede for sluserne i anden halvleg, og satsningen gav en åben slagudveksling mellem Superligaens to bundhold.

Problemet med åbne slagudvekslinger for Silkeborg er, at defensiven denne sæson igen og igen har sejlet og givet et hav af store chancer væk. Denne søndag var ingen undtagelse, selv om det rutinerede makkerpar Flinta/Jakobsen ellers stod stærkt i billedet i første halvleg.

Efter en lille time var Esbjerg ved at få udbytte af anstrengelserne, da Mohammed Dauda endelig fik løbet sig fra af Simon Jakobsen i feltet. Den tilbagevendte Silkeborg-forsvarer væltede omkuld og trak sin modstander med sig i faldet.

Dommer Aydin Uslu var hurtig til at afvise de vestjyske straffeappeller, men set fra pressepladserne lignede det et klokkeklart straffespark…

Esbjergenserne udnyttede efter 67 minutter Silkeborgs vanlige gæstfrihed. Daniel Anyembe leverede et fladt indlæg fra højre, der fik lov at hoppe hele vejen til midten af feltet, hvor Joni Kauko stod helt fri. Sådan en chance skal man ikke give til den esbjergensiske version af Kauko.

Bare tre minutter senere var kampen vendt på hovedet. En simpel dybdebold til Yuri Yakovenko rev hjemmeholdets firebackkæde fra hinanden.

Ukraineren spadserede hele vejen ind til Rafael Romo, kiggede op og lavede en cut back til Mohammed Dauda lige foran mål. Ja, så god tid havde Yakovenko, og heller ingen Silkeborg-folk orkede at dække Dauda op.

Så var Silkeborg igen til grin på eget kunstgræs - også selv om Yakovenko lå mistænkeligt tæt på offsiden.

Hjemmeholdet forsøgte alt for at skaffe den livgivende udligning, men Skhodran Mahollis hovedstød på overliggeren var det tætteste Silkeborg kom på, og nu er oprykkerne isoleret i bunden af Superligaen.

Belgien stiller med et skræmmende landshold ved sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark blandt andet venter dem i Parken. Foto: Anton Vaganov/Ritzau Scanpix Sport og Spil Stort EM-tjek: Skræmmende modstander venter på Danmark

Guldfuglene fra Søhøjlandet (Robert Skov tv og Kasper Dolberg th, red.) har sikret mange millioner til Silkeborg IF. Nogle af de penge skal bruges til januar. Foto: Lars Poulsen Silkeborg IF Superliga-bundprop med millioner i banken

Dennis Flinta lægger støvlerne på hylden. Foto: Claus Bonnerup Silkeborg IF Slut efter en lang karriere: Dennis Flinta stiller støvlerne på hylden

9 kommentarer
Vis kommentarer