Zanka stikker til Brøndby-fans: Vi er de rigtige københavnere

Mathias 'Zanka' Jørgensen ser frem til 14 dage med tre udgaver af det københavnske derby, for Brøndby-kampene betyder meget for ham og for FCK-fansene

Mathias Zanka Jørgensen glæder sig til de kommende kampe mod Brøndby IF. (Foto: Lars Poulsen)
Mathias Zanka Jørgensen glæder sig til de kommende kampe mod Brøndby IF. (Foto: Lars Poulsen)

Det københavnske derby er noget særligt i dansk fodbold. Kampene mellem FC København og Brøndby har alle dage været specielle på grund af de to store klubbers rivalisering, og onsdag skydes en hektisk periode med flere derby-dage i gang.

Onsdagens pokalsemifinale mellem FC København og Brøndby er således den første af tre kampe på 14 dage mellem de to klubber, og for aktørerne er det også specielt. FC Københavns Mathias 'Zanka' Jørgensen lægger ikke skjul på, at det er nogle særlige kampe, der er i vente.

- Det betyder rigtig meget: især for vores fans. For dem er det sæsonen, der står på spil i lige så høj grad, som det er mesterskaber og point. Der er helt sikkert en forskel på at møde Brøndby eller Esbjerg, som vi gjorde sidste år, men vi kommer til at have samme fokus; også selvom vi kommer til at skifte ud i startopstillingen, siger Zanka.

Brøndby står fast på den nye aftale om tildeling af billetter til FCK på Brøndby Stadion. Det betyder, at FCK fremover kun får 1400 billetter. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby svarer igen: Derfor siger vi nej til FCK

Han kan godt mærke, at byen er begyndt at sitre af derby-stemning.

- Når man går ind til sådanne kampe, kommer der lidt flere bemærkninger på gaden fra FCK-fans, fordi det betyder meget for dem. Det er derby-måneden denne gang, og det betyder rigtig meget. Det er noget, folk har set frem til.

FCK-profilen vil ganske givet få en væsentlig rolle i de derbyer, han kommer til at være en del af, for forsvarsspilleren er FCK'er til benet, hvilket gør ham meget populær blandt FC Københavns fans; og upopulær blandt Brøndbys fans. Det tager han stille og roligt.

- Jeg har aldrig rigtig forstået, at man gider at beskæftige sig så meget med spillere fra andre klubber, men det er showbusiness, så på en eller anden måde bidrager man til underholdningen, og det har jeg det fint med, siger Zanka, der senest fik en del røg på de sociale medier, fordi han efter SønderjyskE-kampen skrev:

- Nå, gjorde jeg noget forkert i dag?, med henvisning til de mange kommentarer, han hver uge modtager på sin twitter-konto.

Zanka fik marchordre og svarede sine kritikere tilbage efter kampen. (Foto: Claus Bonnerup) FC København Zanka i hårdt angreb på kritikere: Jeg er piv-ligeglad

- Det var egentlig mest for at sætte fokus på, at folk har travlt med at fare i flint, så snart der er noget, der har med mig at gøre. Almindelige ting, der er stille og rolige, bliver gjort til svinestreger, så jeg skrev sådan for at tage pis på det. Jeg kan godt se det sjove i det, og jeg ved godt, hvordan det fungerer, men der er så nogen, som ikke synes det er så sjovt. Derfor reagerer de på det; og det er jo så endnu sjovere, når man kan stikke en ekstra gang til det, siger forsvarsspilleren, der er vant til at få opmærksomhed af negativ karakter fra modstandernes fans.

Særligt når Brøndby er modstanderen.

- Der står fans på deres tribuner, der kan finde på rigtig mange konspirationsteorier om alt muligt. Men jeg går ind i det her med liv og sjæl, og jeg går ind til alle kampe på samme måde. På den måde er der ikke nogen forskel, om det hedder Brøndby, Randers eller SønderjyskE, siger Mathias Zanka, der derfor også har noget på spil i de kommende derby-kampe.

Zanka igen i fokus mod Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
Zanka igen i fokus mod Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
 

- Det betyder så meget for klubben og fansene. Det er København, det handler om. Vi føler, at det er os, der er københavnere og de er fra en eller anden provins. Det er sådan, det er i vores optik. Det er vigtigt at forstå, at jeg udtaler mig i vores og min optik, og jeg er sikker på, at der er andre, der har mange andre synspunkter. Det er de velkomne til at have, men det her er min personlige holdning, og den har jeg lige så meget ret til at have, mener han.

TV: Der plejer altid at være drama til FCK-Brøndby. Gense denne episode, hvor Daniel Agger smaskede en albue i hovedet på Zanka - en handling Brøndby-spilleren ikke fin en straf for

 

107 kommentarer
Vis kommentarer