Zanka udfordrer FCK: Jeg vil til udlandet igen

Efter en stærk sæson mærker Mathias Zanka Jørgensen en stigende interesse fra udlandet, men Ståle Solbakkens to kasketter gør det kompliceret

26-årige Mathias Zanka vil gerne give udlandet endnu et skud. Foto: Lars Poulsen
26-årige Mathias Zanka vil gerne give udlandet endnu et skud. Foto: Lars Poulsen

NAGOYA (Ekstra Bladet): Der er allerede et mislykket udlandshold på cv’et, nemlig tiden i PSV Eindhoven, men det skræmmer ikke Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der i den grad er parat til at pakke kufferten igen.

Tværtimod kigger han tilbage på tiden fra landsholdsdebuten i 2008 og tiden i Holland og konkluderer, måske ikke overraskende, at han er en langt stærkere spiller nu.

– Jeg er blevet voksen. På mange måder. Bare i ren muskelmasse så er der lagt 14-15 kilo på siden 2008, så alene der er det sket en del, siger ’Zanka’ Jørgensen om udviklingen fra tændstiksmand til skarpt skåret og fortsætter:

– I det hele taget er jeg bare blevet en bedre fodboldspiller. Selv om jeg ikke spillede så mange kampe i Holland, så blev jeg meget bedre teknisk af træingen - og så blev jeg noget mere hård.

– Lige så snart at man har været ude, så lærer man, at man ikke spiller med fløjlshandsker. Slet ikke som midterforsvarer, der skal man altså dele ud.

– Det synes jeg også, man kan se, når man kigger på Daniel Aggers spil i Superligaen. Det er også hårdere, end vi er vant til, siger Mathias ’Zanka’ Jørgensen.

Thomas Delaney og Simon Kjær kæmper med Mathias Zanka Jørgensen og Lasse Vibe som tilskuere. Foto: Lars Puulsen
Thomas Delaney og Simon Kjær kæmper med Mathias Zanka Jørgensen og Lasse Vibe som tilskuere. Foto: Lars Puulsen
 

– Så du skal du ud igen?

– Ja!

– Det ligger helt fast?

– Jamen, den eneste grund til, at jeg tog hjem til Danmark, var for at komme ud igen.

– På det punkt er der ingen tvivl: Det er det, jeg spiller for, og på den led er det fedt, at der har været den fokus på Nicolai (Jørgensen) og Thomas (Delaney) og deres ønske om at komme af sted – og så har jeg kunne ligge lidt i læ, og det pres med et eventuelt skifte har ikke været på mig, så det har været fint, siger Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der heller ikke lægger skjul på, at der er stigende interesse for ham.

– Ja, uden tvivl og sådan er det i fodbold. På et tidspunkt er man glemt, og så kommer man tilbage og er vildt interessant.

– Og så skal man slå til?

– Ja, helt sikkert. Det er jo skidesvært at vide, hvornår man gør det. Jeg har hele tiden sagt, at jeg gerne vil spille europæisk.

– Jeg mangler et godt europæisk eventyr med FCK, før jeg ligesom kan sige, at det var mission accomplished, men selvfølgelig kommer der et rigtig fint tilbud, så skal man jo tage stilling til det, for det er som sagt det, jeg spiller for.

– Har du en aftale med Ståle Solbakken?

– Ja, vi har en fin dialog, men Ståle har jo forskellige kasketter på, så deeet ... må vi jo lige se på. Det gør det måske lidt mere kompliceret, men jeg er sikker på, at vi nok skal finde ud af en god løsning for os alle sammen.

– Hvem vil du helst aftale det med? Træneren Ståle eller sportsdirektøren Ståle?

– Hahaha – jamen, så er det nok træneren Ståle. Han er lidt mere forstående end manageren.

Zanka efter stormfuld sæson: Folk kan ikke opføre sig ordentligt

Se Mathias Zanka Jørgensen omdiskuterede episode fra sidste spilledag:

Kun Real Madrid og Barcelona kan lokke mig væk

Fælles fremtid i Fenerbahce: Agger har spurgt Kjær til råds