Superligaens slutspil lagt på is

Et maratonmøde med 24 klubber i Divisionsforeningen gav ikke mandat til at ændre turneringsstrukturen i toppen af dansk fodbold

FC København og FC Midtjylland kommer ikke til at udspille en DM-revanche i et slutspil. (Foto: Lars Poulsen)
FC København og FC Midtjylland kommer ikke til at udspille en DM-revanche i et slutspil. (Foto: Lars Poulsen)

Alt fortsætter som hidtil.

Det er konklusionen efter et langt møde i Odense mellem repræsentanter fra de 24 klubber i Superliga og 1. division.

Her blev der diskuteret de to alternative løsningsmodeller, det hollandske firma Hypercube har udarbejdet. Men der kunne ikke findes enighed om en af dem, og den gældende turneringsstruktur fortsætter derfor også i den kommende sæson.

Det vil sige, at der ikke skal spilles slutspil, og at Superligaen ikke bliver udvidet.

Der vil stadig være en direkte oprykker, men fremover skal to'eren fra 1. division, i år AGF, måske i slutspil for at rykke op (Foto: Gregers Thyco) Superligaen Skæbnedag i Superligaen: Nu afgøres strukturen

Et eventuelt ændringsmandat skal nemlig være DBU i hænde inden på fredag for at komme med på bestyrelsesmødet 20. juni. Og det lader til at være umuligt.

- Med baggrund i Hypercubes grundige analyse arbejde har der været forhandlet hele dagen, men desværre kunne klubberne ikke nå til enighed om en ny struktur i denne omgang.

- Det har været en fantastisk lærerig proces, som har givet ny næring til hele fodbold Danmark, og den lægger mange grundsten for fremtidige udviklingstiltag, som skal bringe dansk fodbold fremad, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

52 kommentarer
Vis kommentarer