Superligaens yngste debutant er blevet cremekonge

Navid Dayyani var den yngste debutant i Superligaen indtil en knæskade stoppede hans karriere - dag har han succes som forretningsmand, men vejen dertil har været lang

Navid Dayyani's liv har taget noget af en drejning fra en lovende fodboldkarriere til to succesfulde firmaer. (Foto: Polfoto/Privatfoto)
Navid Dayyani's liv har taget noget af en drejning fra en lovende fodboldkarriere til to succesfulde firmaer. (Foto: Polfoto/Privatfoto)

I 2003 blev Navid Dayyani den yngste spiller til at få debut i Superligaen nogensinde. I en alder af 16 år og 244 dage, trådte han første gang ind i en Superligakamp for AGF. Senere har fire andre spillere været endnu yngre, men imens de alle stadig spiller fodbold i dag, lever Navid Dayyani et noget anderledes liv nu.

Allerede som 20-årig måtte den unge fodboldspiller indstille karrieren efter en alvorlig knæskade. Herefter så fremtiden meget uoverskuelig ud for Navid Dayyani, der kun havde sin 10. klasse-uddannelse i bagagen.

- Når man er fodboldspiller, så lever man nærmest i en boble, så jeg havde ingen idé om, hvordan verden ellers så ud. Jeg forstod ikke, hvad der foregik udenfor fodboldverdenen, siger han.

Som 16-årig blev Navid Dayyani den yngste debutant i Superligaen, da han i 2003 spillede sin første kamp for AGF. (Foto: Polfoto)
Som 16-årig blev Navid Dayyani den yngste debutant i Superligaen, da han i 2003 spillede sin første kamp for AGF. (Foto: Polfoto)

Derfor var det en svær beslutning for den unge århusianer, da fremtiden skulle formes. Efter flere elevforløb arrangeret af AGF, valgte han at starte på HF for at få give sig selv mere tid til at finde ud af, hvad hans nye drøm skulle være.

- Det var en stor omvæltning at gå fra miljøet i professionel fodbold, hvor folk kører i store biler og har penge nok, til at komme i en HF-klasse, hvor der var flere, der kom direkte fra folkeskolen, siger Navid Dayyani.

Se også: Ungt AGF-talent må stoppe karrieren

Succesfuld forretning
Da studentereksamen kom i hus efter to år, gik turen herefter videre til både Serviceøkonomuddannelsen i Randers, som senere åbnede dørene for en universitetsbachelor i HA Almen og herefter tog Navid også en kandidat i erhvervsøkonomi.

Det hele er i dag endt ud med to firmaer, der sælger skønhedsprodukter på nettet. Her har Navid Dayyani været medejer siden firmaerne startede for to måneder siden, og det har været en udmærket start for den i dag 28-årige eks-fodboldspiller.

- På to måneder har vi omsat for en halv million kroner, så det går udmærket,. Vi har også allerede fået ansat tre mand, så vi har fået en helt eksplosiv start, og jeg har nærmest aldrig været gladere, siger han.

Da en knæskade stoppede fodboldkarrieren for Navid Dayyani, måtte han søge nye veje. Han er i dag medejer af to firmaer. (Foto: Privatfoto)
Da en knæskade stoppede fodboldkarrieren for Navid Dayyani, måtte han søge nye veje. Han er i dag medejer af to firmaer. (Foto: Privatfoto)

På sin vej til forretningsverdenen har Navid Dayyani måtte rykke teltpælene op og flytte fra sin hjemby, Århus. Han har således både boet i København, Berlin og Indien, men er nu tilbage til Smilets By, hvor hans firmaer har hovedsæde.

- Jeg tror, at fordi jeg var nødt til at komme ud og stå på egne ben i verden, så fik jeg mere tro på mig selv, og det er derfor, der er lykkedes for mig, siger den 28-årige forretningsmand.

Se også: Knægtens drøm

Svært at acceptere tidligt stop
Selvom det altså i dag går fremragende for den tidligere AGF-spiller, så har det ikke været helt nemt at sige farvel til fodbolden.

I 2007 måtte han indstille en ellers lovende karriere, da han efter en kamp mod FCK fik en knæskade, der gik ud over ledkapsel, ledbånd og forreste korsbånd.

- Det var jo hele min verden dengang, så det var da meget underligt. Men jeg kan kan godt mærke, at jeg har ondt i knæet og ikke kan spille fodbold – det gør det nemmere, at acceptere, siger Navid Dayyani.

Der er dog stadig en ting, der går den tidligere fodboldspiller på, når han tænker på sin karriere og sit tidlige stop.

Jeg er rigtig træt af, at jeg ikke nåede at udforske mit talent. Jeg havde fået hele ungdommen med, og havde fået forsmagen på ungdomslandsholdene og var blevet fast mand. Men jeg nåede ikke at komme ud over kanten og opleve, hvad jeg kunne have drevet det til, siger han.

Se også: Historiens yngste Superliga-spiller

De yngste debutanter i Superligaen

1. Kenneth Zohore 16 år og 35 dage

2. Lucas Andersen 16 år og 73 dage

3. Mads Raben 16 år og 75 dage

4. Mads Hvilsom 16 år og 225 dage

5. Navid Dayyani 16 år og 244 dage

14 kommentarer
Vis kommentarer