Annonce:
Annonce:

Svensk fodboldklub forguder Elkjær: Her møder de deres helt

Den svenske fodboldklub Preben Bois forguder den danske målmaskine. Fredag fik de sig en stor overraskelse

Preben Elkjær bliver hyldet af en flok fodboldglade svenskere. Se her hvorfor (Foto: Philip Davali)
Annonce:
Følg Fodbold

Se, hvad Preben Elkjær havde at sige til den svenske fodboldklubs hyldest i videoen herover.

1986. Danmark banker Uruguay ved VM takket være et hattrick af Preben Elkjær.

Året forinden har han nærmest ene mand skabt miraklet og sparket Hellas Verona mod det italienske mesterskaber. Det og 187 mål som professionel gør, at angriberen er en legende blandt fodboldgale danskere og italienere, der bare har et minimum af fodbold-historie som en del af deres paratviden.

Men på den anden side af sundet er Preben Elkjær tilsyneladende også mere end bare en irriterende god dansk fodboldspiller.

Annonce:

- I forbindelse med filmen ’Og det var Danmark’ så vi Elkjær for første gang, og vi synes, han var en ekstrem stærk karakter og spiller, men han havde også en ekstra ting ved siden af fodboldspillet. Derfor faldt vi for ham, da vi skulle finde et navn til vores nye klub tilbage i 2009, siger Martin Karlsson til Ekstra Bladet.

I Stockholm findes en klub, der siden 2009 har baseret deres fodboldklub på den danske målmaskine. Glem alt om Tomas Brolin, Gunnar Nordahl og Zlatan Ibrahimovic. For spillerne på Preben Bois i den svenske 5. division er danskeren helten, og derfor baserer bygger de klubbens værdier, på det som Preben stod for som spiller.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
 

Prebens magi
I hele weekenden er klubben i Danmark, hvor de har indlogeret sig på et øde hotel i Ballerup.

Her skal de 12 Preben-glade svenskere svenskere træne på en vinterkold kunstgræsbane, der ikke ligefrem dufter af italienske mesterskaber og VM-bold. Men pludselig ændrer stemningen sig, og duften af stjernestøv kilder i næseborene, da en fjern skikkelse nærmer sig kunstgræsset. Klubbens helt er dukket op. Kong Preben er ankommet

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
 

Annonce:

- Den festlige og lune stil ville vi gerne bygge vores fodboldklub op omkring. Der skal være plads til en øl eller to, men når vi er på fodboldbanen, så gælder 110 procent om at vinde. Hele hans mentalitet – især da Verona vandt Scudettoen i 1985 – vil vi gerne identificere os med, siger Martin Karlsson.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
 

Derfor glæder dig sig helt vildt til, at Elkjær ville kigge forbi.

- Det er jo gigantisk stort. Det bliver meget heftigt. Flere af drengene ved det ikke inden, så det er lidt en overraskelse til holdet. Det er jo stort, at vi kan for lov til at møde ’guden’, når vi nu er i Danmark.

- Han repræsenterer jo alt, hvad vi står for. Det er først gang, vi kommer til at møde ham. Vi har haft lidt kontakt til ham de sidste to år på mail, men nu bliver det fedt at møde ham. Jeg er faktisk lidt nervøs, siger Martin Karlsson inden mødet med helten, siger Martin Karlsson.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
 

Annonce:

Preben som træner?
Den kedelige inderside-træning er pludselig skiftet ud med et møde med fodboldguden, og for det 12 på træningslejren er det første gang. Nogle nøjes med et høfligt håndtryk, mens andre kaster sig over Elkjær og giver en krammer. Herefter fortsætter et kvarter med billeder, autografer og snak om den kommende sæson for Preben Bois.

Preben, vi mangler en angriber. Kan du stadig spille?, spørger Johan Wahlström

- Nej, jeg spiller desværre ikke mere. Hver gang jeg har løbet fire minutter, så får jeg en fibersprængning. Det er ikke en gang løgn, men jeg skal til Stockholm i april, og der vil jeg gerne komme og besøge jer og måske se jer spille, svarer Preben Elkjær.

Efter 20 minutter med fodboldguden skal træningen igen i gang, men inden da får Preben Bois endnu et løfte fra Elkjær. Hvis Preben Bois en dag kvalificerer sig til Champions League, så tager danskeren over som træner.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: