Tidligere Superliga-profil scorer nyt job: - Lidt at en tilfældighed

Den tidligere FC Nordsjælland-anfører Patrick Mtiliga skal være sportsdirektør i barndomsklubben B93, der til daglig spiller i 2. division

Patrick Mtiliga stoppede i december. Først ville FCN-profilen være agent, men er nu endt som sportsdirektør i traditionsklubben B93. Foto: Jens Dresling
Patrick Mtiliga stoppede i december. Først ville FCN-profilen være agent, men er nu endt som sportsdirektør i traditionsklubben B93. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold

Patrick Mtiliga er tilbage, hvor det hele startede. I B93.

Den tidligere Superliga-profil skal være sportsdirektør i den traditionsrige københavnerklub, selv om han egentlig havde planlagt at blive agent efter karriestoppet i FC Nordsjælland tilbage i december.

Men agentvejen var ikke den rigtige for den tidligere landsholdsspiller, der i stedet ved noget af et tilfælde er landet på sin rette hylde ’hjemme’ i B93.

- Det var faktisk lidt at en tilfældighed, at vi kom frem til et samarbejde, siger Patrick Mtiliga til Ekstra Bladet.

Han blev ringet op af et bestyrelsesmedlem fra B93, der ville høre, om han ville være med i en jubilæumskamp. Det ville han gerne.

Jubilæumskampen blev aldrig til noget, men linjen mellem 2. divisionsklubben og Mtiliga forblev varm, og han mødtes flere gange med sin tidligere træner Frank Nielsen og ejerne af klubben.

- Vi havde igennem en længere periode en god dialog, hvor vi talte om, hvordan jeg kunne komme indover B93. Det endte med, at jeg blev sportsdirektør.

En slags mentor
- Det er helt vildt, og det føles rigtigt. Jeg har altid gået efter mavefornemmelsen, og den er rigtig god. Jeg har en historik i klubben, og det er det her, jeg gerne vil, siger Patrick Mtiliga, der med sin store erfaring skal hjælpe de mange talenter i B93 på vej:

- Jeg vil gerne være en slags mentor og være med til at rykke de unge. Der er i forvejen en masse gode mennesker i klubben, og jeg skal være med til at assistere dem.

- Jeg skal både være med omkring førsteholdet og ungdomsafdelingen og kan forhåbentlig sætte mit aftryk i klubben.

37-årige Patrick Mtiliga startede sin karriere i B93 og nåede som teenager at spille Superliga for klubben tilbage i 1999, inden han blev solgt til hollandsk fodbold.

En sovende kæmpe
Københavnerklubben har ikke været i den bedste række siden dengang og frister i dag en tilværelse i 2. division. Men det vil Mtiliga gerne være med til at lave om på:

-  B93 er en sovende kæmpe. Som jeg ser det, skal vi gå efter at komme op i 1. division. Det kræver arbejde at komme derop igen, men potentialet er der.

- Talentmassen er stor. Nogle skal selvfølgelig videre, mens andre vil have godt af at fortsætte deres udvikling her. Jeg er selv et godt eksempel på, at man godt kan spille i B93 og blive professionel.

Patrick Mtiliga nåede i sin karriere at spille for Excelsior, Feyenoord, Breda og Málaga i udlandet, inden han vendte hjem til FC Nordsjælland i 2011.

Den stærke venstre back var med til VM i Sydafrika i 2010 og nåede seks landskampe for Danmark inden det meget omtalte brud med Morten Olsen i forbindelse med en VM-kvalifikationskamp i Italien i 2012.

Pensioneret Superliga-profil har fundet nyt fodboldjob

Afslører sin hemmelighed: Sådan snød jeg Schmeichel

Manager-eksperten advarer: Sådan skal du IKKE gøre nu

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind