Tomme tribuner giver millionunderskud i DBU

Begrænset adgang for tilskuere til landskampe kostede DBU 20-25 millioner i tabte indtægter i 2020

Danmark har i 2020 ikke haft gavn af fulde tribuner til fodboldlandskampene i Parken, og det koster indtægter. Her ses danske roligans ved VM i Rusland i 2018. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark har i 2020 ikke haft gavn af fulde tribuner til fodboldlandskampene i Parken, og det koster indtægter. Her ses danske roligans ved VM i Rusland i 2018. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Se alle fire kvartfinaler i Copa del Rey i denne uge. Få adgang til blandt andet Barcelonas kamp lige her (+).

Dansk Boldspil-Union (DBU) præsenterede tirsdag et underskud på 2,3 millioner kroner for kalenderåret 2020. Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

Underskuddet forklares primært med coronapandemien, som har medført store ændringer i dansk fodbold.

Corona betød udsættelser og aflysninger af kampe, kurser og andre aktiviteter samt begrænset adgang for tilskuere til landskampe.

DBU vurderer, at de tomme tribuner har betydet manglende billetindtægter på 20-25 millioner kroner i 2020.

Unionen havde budgetteret med et overskud på 0,6 millioner kroner, men det endte altså med et underskud på 2,3 millioner kroner.

Alligevel udtrykker DBU-bestyrelsen tilfredshed med resultatet.

- På negativsiden står øverst, at alle landskampe har været ramt af aflysninger og tilskuerbegrænsninger, og i særdeleshed udskydelsen af EM i 2020. Særligt manglende fans til herrelandsholdets kampe har stor økonomisk betydning for regnskabet.

- På positivsiden i 2020 skal det bemærkes, at DBU har lykkedes at tabsminimere. Dels ved at aflyse en række aktiviteter, men også ved at undgå udgifter i stort omfang, skriver DBU på unionens hjemmeside.

Det har hjulpet DBU, at man har modtaget tilskud fra regeringens hjælpepakker og coronastøtte fra Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Jakob Jensen, DBU's administrerende direktør, ser generelt tilbage på et turbulent år i dansk fodbold.

- Vi har måttet aflyse, prioritere hårdere og gøre brug af de statslige hjælpepakker, så vi har kunnet undgå afskedigelser.

- Samlet set har vi et bedre regnskab end frygtet takket være opbakning fra medarbejdere, klubber, kommercielle partnere og andre i dansk fodbold.

- Vi vil fortsætte det hårde arbejde og så håbe på forår, vaccine og fodboldfest så snart, som det er sundhedsmæssigt ansvarligt, siger Jakob Jensen.

DBU budgetterer med et underskud i 2021 på 1,5 millioner kroner i det ordinære resultat.

Derfor må FCK vente på stjernen

FCK's transferscoop: Bagom klubbens kæmpe-handel

'Guld til Brøndby? Så bliver det ham!'

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind