Tomme tribuner giver millionunderskud i DBU

Begrænset adgang for tilskuere til landskampe kostede DBU 20-25 millioner i tabte indtægter i 2020

Danmark har i 2020 ikke haft gavn af fulde tribuner til fodboldlandskampene i Parken, og det koster indtægter. Her ses danske roligans ved VM i Rusland i 2018. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark har i 2020 ikke haft gavn af fulde tribuner til fodboldlandskampene i Parken, og det koster indtægter. Her ses danske roligans ved VM i Rusland i 2018. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Se alle fire kvartfinaler i Copa del Rey i denne uge. Få adgang til blandt andet Barcelonas kamp lige her (+).

Dansk Boldspil-Union (DBU) præsenterede tirsdag et underskud på 2,3 millioner kroner for kalenderåret 2020. Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

Underskuddet forklares primært med coronapandemien, som har medført store ændringer i dansk fodbold.

Corona betød udsættelser og aflysninger af kampe, kurser og andre aktiviteter samt begrænset adgang for tilskuere til landskampe.

DBU vurderer, at de tomme tribuner har betydet manglende billetindtægter på 20-25 millioner kroner i 2020.

Unionen havde budgetteret med et overskud på 0,6 millioner kroner, men det endte altså med et underskud på 2,3 millioner kroner.

Alligevel udtrykker DBU-bestyrelsen tilfredshed med resultatet.

- På negativsiden står øverst, at alle landskampe har været ramt af aflysninger og tilskuerbegrænsninger, og i særdeleshed udskydelsen af EM i 2020. Særligt manglende fans til herrelandsholdets kampe har stor økonomisk betydning for regnskabet.

- På positivsiden i 2020 skal det bemærkes, at DBU har lykkedes at tabsminimere. Dels ved at aflyse en række aktiviteter, men også ved at undgå udgifter i stort omfang, skriver DBU på unionens hjemmeside.

Det har hjulpet DBU, at man har modtaget tilskud fra regeringens hjælpepakker og coronastøtte fra Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Jakob Jensen, DBU's administrerende direktør, ser generelt tilbage på et turbulent år i dansk fodbold.

- Vi har måttet aflyse, prioritere hårdere og gøre brug af de statslige hjælpepakker, så vi har kunnet undgå afskedigelser.

- Samlet set har vi et bedre regnskab end frygtet takket være opbakning fra medarbejdere, klubber, kommercielle partnere og andre i dansk fodbold.

- Vi vil fortsætte det hårde arbejde og så håbe på forår, vaccine og fodboldfest så snart, som det er sundhedsmæssigt ansvarligt, siger Jakob Jensen.

DBU budgetterer med et underskud i 2021 på 1,5 millioner kroner i det ordinære resultat.

FCK-træner Jess Thorup lover en intens jagt på DM-guldet i dette forår. Første kamp bliver dog uden nytilkomne Lukas Lerager. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Dansk fodbold Derfor må FCK vente på stjernen

Lukas Lerager er på leje i FCK, men det ligner en permanent aftale på et tidspunkt. Foto: FCK FC København FCK's transferscoop: Bagom klubbens kæmpe-handel

Kan Jesper Lindstrøm og co. fravriste guldet fra de stærke midtjyder? Chancen er der, mener Stig Tøfting, der dog har FCM som guldfavorit i et hæsblæsende forår. Foto: Jens Dresling Superligaen 'Guld til Brøndby? Så bliver det ham!'

7 kommentarer
Vis kommentarer