Annonce:
Annonce:

Topspiller fængslet for voldtægt: For dårligt af politiet

Formodet offer til voldtægtssigtet topspiller i dansk fodbold bekræfter, at hun anmeldte spilleren i april og retter skarp kritik imod Københavns Politi

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Ved du noget? Kontakt journalisten bag artiklen på glud@eb.dk

Fem måneder måtte en kvinde, der anmeldte en topspiller i dansk fodbold for voldtægtsforsøg, vente på, at han blev varetægtsfængslet.

15. april blev kvinden ifølge hende selv forsøgt voldtaget på Hotel Imperial i København. Senere samme måned gik hun til politiet og anmeldte episoden, bekræfter hun over for Ekstra Bladet.

Men først da to andre kvinder anmeldte spilleren for blufærdighedskrænkelser begået i juli og august, blev han anholdt og siden varetægtsfængslet 10. september. Fem måneder efter den første anmeldelse.

- Jeg synes, de (Københavns Politi, red.) har været for lang tid om det, siger den første forurettede, der ønsker at være anonym, til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Jeg mener også, det er for dårligt, at der skulle yderligere to anmeldelser til, før der skete noget.

Ekstra Bladet er bekendt med kvindens identitet, og der er nedlagt navneforbud i sagen, hvorfor Ekstra Bladet ikke kan beskrive den sigtede eller de forurettede nærmere.

Læs også: Voldtægtssigtet topspiller kan fyres

Den omtalte spiller er i alt sigtet for at have krænket tre kvinder i henholdsvis april, juli og august, og han blev varetægtsfængslet i 10 dage efter grundlovsforhøret i Københavns Byret 10. september.

Han nægter sig skyldig i alle tre forhold.

Manden er sigtet for voldtægt og forsøg på voldtægt i april, hvor der er tale om andet seksuelt forhold end samleje. Her blev offeret ifølge sigtelsen tvunget til at give spilleren oralsex, ligesom han forsøgte at tiltvinge sig samleje ved at trænge ind i hende, selvom hun sagde nej flere gange.

I juli og august er der tale om to tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Annonce:

Læs også: Topspiller fængslet: Dansk klub undersøgte afpresning

Det siger politiet
Ekstra Bladet har været i kontakt med Københavns Politi og spurgt til, hvorfor der skulle to yderligere anmeldelser til, før spilleren blev varetægtsfængslet.

- Vi kan ikke udtale os om den konkrete sag af hensyn til efterforskningen, da den anholdte blev fremstillet for lukkede døre ved grundlovsforhør og desuden er underlagt navneforbud, lyder det.

Det kan dog godt have været tilfældet, at spilleren har været anholdt undervejs i de fem måneder, fordi en person kan blive anholdt, sigtet og så løsladt efter afhøring, hvis det bliver vurderet, at sagens omstændigheder ikke opfylder retsplejelovens betingelser for varetægtsfængsling.

Tirsdag formiddag skal en dommer tage stilling til, om spilleren fortsat skal sidde bag tremmer.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs også:

FCK og HSV-hooligans i samarbejde: Bytter slagsbrødre

Arnesens sygdom: - Dér var jeg bange

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: