Tosset på DBU: De er grådige

Dansk fodboldklub er sure på DBU Sjælland. Unionens direktør svarer på kritikken

Følg Fodbold

Nykøbing IF fra det nordvestlige Sjælland er godt og grundig trætte af DBU Sjælland.

Fodboldklubben har i mange år afholdt fodboldturneringen Sommerland Sjælland Cup. I en del af årene har det været i samarbejde med DBU Sjælland, men nu synes ledelsen i klubben, at DBU Sjælland har taget en alt for stor bid af overskuddet fra turneringen.

Samtidig mener klubben, at den selv står med det meste af ansvaret for turneringen sammen med sine 150-180 frivillige, mens fodboldorganisationen ikke gør nok. Derfor bliver det ikke Nykøbing IF, der afholder turneringen i år.

- De økonomiske vilkår for os er blevet så ringe, måske ikke i år, men i de kommende år, så det kan vi ikke se os selv i, og det var en betingelse, at vi skulle underskrive kontrakten på de vilkår, siger Nykøbing IF's formand, Per Henning Jensen, til Ekstra Bladet.

Angriber DBU Sjælland: - Sløj organisation
Klubformanden er heller ikke på nogen måde tilfreds med DBU Sjællands direktør, Kristoffer Okholm-Nauts, ageren efterfølgende.

- Jeg synes, at direktørens udtalelser i det lokale dagblad var uforskammet - kort og godt. Det kunne han ikke være bekendt. Vi blev udstillet som grådige. Det, mener jeg, bestemt ikke vi er.

- Mener du, at de er grådige?

- Ja, og så mener jeg det er ualmindelig sløj organisation, der i virkeligheden måske ikke gavner fodbold ret meget.

- Kunne I ikke løbende have været bedre til at holde DBU Sjælland mere ude af det, så I stadig havde styringen på turneringen?

- Jo, men det, man skal huske, er, at de første 20 år, der kørte det upåklageligt med aftaler og vilkår, der var bedre dengang, men bare er blevet ringere og ringere, så på det tidspunkt havde vi ikke en interesse i at sige til DBU, at vi ikke gad sammen med dem, siger Nykøbing-formanden, siger Per Henning Jensen.

Hos DBU Sjælland er opfattelsen helt anderledes. De mener, at Nykøbing IF tidligere har fået mere end andre klubber og har derfor tilbudt samme beløb, som DBU Sjælland siger, at de betaler til andre klubber.

Svarer på kritik: Ked af retorikken

- Nykøbing IF synes, at I tager et for stort stykke af den økonomiske kage. Hvad tænker du om det?

- Vi skal ikke tjene nogle penge, men bare få det til at løbe rundt. Vi prøver at holde prisen for at deltage så langt nede som muligt, så flest mulige drenge og piger har mulighed for at deltage, siger direktør i DBU Sjælland, Kristoffer Okholm-Naut, til Ekstra Bladet.

- Vi har en standardpris, der hedder 8.000 kroner per dag til klubberne. I det her tilfælde betaler vi så også udgifter til blandt andet en ekstra toiletvogn. Alle indtægter for salg af mad og drikke beholder klubben.

Kristoffer Okholm-Naut kan ikke genkende Nykøbing IF's retorik. Foto: DBU
Kristoffer Okholm-Naut kan ikke genkende Nykøbing IF's retorik. Foto: DBU
 

- Vi har ikke oplevet før, at klubber har sagt nej til at samarbejde om at afholde et større stævne eller en turnering, fordi vi har betalt for lidt til klubben. Vi vil omvendt mene, at der er lidt urimeligt, at de får en højere betaling for samme stykke arbejde end andre klubber.

- Det kommer til at lyde som om, at vi er ude på at snyde. I virkeligheden vil vi bare gerne behandle alle klubber ens.

- I bliver kaldt for grådige og en sløj organisation?

- Det synes jeg er voldsomt, og jeg kan ikke genkende det. Jeg synes, at vi har haft et godt samarbejde, og jeg er ærgerlig over, at vi ikke længere skal samarbejde om Sommerland Sjælland Cup.

- Jeg er ked af den retorik, fordi jeg kan simpelthen ikke genkende det, og der var heldigvis også en anden klub, der kunne se sig selv i opgaven, så vi heldigvis får en god Sommerland Sjælland Cup til sommer.

- Når en klub bliver så sure på jer, skal du og DBU Sjælland så ikke kigge indad?

- Jo, bestemt. Vi er til for klubberne og ønsker ikke, at nogle klubber synes, at vi behandler dem urimeligt. Derfor er jeg også ked af, at dialogen foregår i pressen og ikke med hinanden.

- DBU tjener millioner af kroner på landsholdet, og der er skrevet en stor tv-aftale med TV 2. DBU tjener også penge på, at landsholdet nåede langt til EM. Er I ikke afhængige af at have et godt forhold til danske klubber, som fostrer talenter til landsholdet?

- Jo jo, vi er en af seks lokalunioner, som har vores egen økonomi, og som er dem, der er tættest på klubberne. Det vil være mærkeligt, hvis vi ikke gør alt, hvad vi kan for at servicere klubberne.

- Falder nogle af de her mange millioner til DBU videre til DBU Sjælland og så videre til klubberne?

- Det er forsvindende få af de her midler, som vi ser nede i lokalunionen. De her store millionbeløb, der er talt om, mærker vi jo ikke på samme måde, siger Kristoffer Okholm-Naut.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+