Trist mentor tæt på Nicki Bille: 'Jeg kunne mærke han var hårdt ramt'

Siden ungdomsårene har Mark Strudal haft et nært forhold til Nick Bille, der i 2018 har trukket mange uheldige overskrifter - onsdag blev Bille ramt af skud

Engang var forholdet i top mellem Strudal (tv.) og Bille. Foto: Lyngby
Engang var forholdet i top mellem Strudal (tv.) og Bille. Foto: Lyngby

- Jeg er utrolig trist og ærgerlig over det på Nickis vegne.

Sådan indleder Mark Strudal samtalen med Ekstra Bladet, da vi fanger ham på telefonen onsdag aften.

Han har ikke selv læst noget om det skyderi mod Nicki Bille, der har fundet sted.

Nicki Bille bliver her kørt væk, efter han blev skudt med et haglgevær natten til onsdag. Foto: Mathias Øgendahl Plus Nicki Bille skudt med haglgevær: Rocker-søn og model sigtet for drabsforsøg

Ifølge Strudal har Nicki Bille trods sit brede smil langtfra haft det nemt.

- I det øjeblik, vi gav slip på ham, vidste jeg godt, at han fik det betydeligt sværere, da han har behov for gode mennesker omkring sig og et fællesskab, som han ikke finder uden for fodbolden, siger han med henvisning til den fyreseddel, Bille fik tilbage i oktober 2018 fra sin arbejdsgiver Lyngby BK.

112 - 26. dec. 2018 - kl. 17:10 Skudt i armen med haglgevær: Nicki Bille afhørt af politiet

Tog ham ind
Efter skilsmissen i klubben, hvor Strudal var træner, og projekt Bille slog fejl, har de to ikke snakket sammen.

- Siden han forlod Lyngby, har jeg ikke vidst, hvor han har været, og hvad han har lavet.

Ud over trænergerningen i Lyngby har Mark Strudal i mange år været en del af ungdomsudviklingen hos FC Nordsjælland, hvor han i første omgang stødte på en ung og rap Nicki Bille på 20 år.

- Du har kendt ham siden ungdommen. Hvilke indikationer har du set på, at der kunne være noget i gære?

- Jeg kan ikke sige, at der har været noget i gære. Men Nicki har været en af de her gadespiller-typer. Dem er der ikke mange af. Han kommer fra et hårdt miljø i opvæksten. Der har været nogle atypiske ting, hvis man ser i forhold til gennemsnitsdanskerens opvækst.

- Tidligt skulle han stå på egne ben og blev konfronteret med nogle ekstremer rigtig tidligt.

- Hvad er det for nogle ekstremer?

- Det kan jeg ikke komme ind på. Det er nogle personlige ting. Men jeg kan sige, at han har dealet med nogle personlige udfordringer. Det har jeg vidst og prøvet at tage mig af.

112 - 26. dec. 2018 - kl. 15:39 Skud med haglgevær: Tre personer sigtet for drabsforsøg på Nicki Bille

Lynkarriere
Som ganske ung og uprøvet blev Bille sendt til i Italien, hvor han foldede sig ud for klubben Reggina. Der blev han lejet ud til flere klubber, hvorefter FC Nordsjælland hentede ham med stor succes.

Da tiden i Farum sluttede, var Nicki Bille på kontrakt i ni forskellige klubber på otte år. Og det kunne Strudal mærke, da han igen tog angriberen under vingerne i Lyngby.

- Efter mange år i udlandet var der en masse ting, der skulle gøres op i privatlivet af forskellig art.

- Da han kom hjem, kunne jeg mærke, at han var hårdt ramt. Jeg kunne godt bringe fysikken i orden, men mentalt var han ikke klar, selvom han var hooked på at få en ny chance. Han var hårdere ramt, end han selv regnede med.

- Hvad tror du, der er gået galt i udlandet?

- Jeg ved det godt, men jeg kan ikke sige det, fordi det er personligt omkring Nicki. Der er nogle ting, som han ikke har fået gjort, mens han har været i udlandet. Nogle ting, han skulle have fulgt op på.

- Da han var hjemme, var der styr på de ting. Det var der ikke i udlandet. Der var en større regning, der skulle gøres op, da han kom hjem. Både i privatlivet, men også i hans eget hoved.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Da Billes karriere toppede, var han inde omkring det danske landshold. Foto: Lars Poulsen
Da Billes karriere toppede, var han inde omkring det danske landshold. Foto: Lars Poulsen
 

Sport og Spil Vold, kokain og fængsel: Sådan smadrede Nicki Bille sin fodboldkarriere

Skiller sig ud
Nicki Bille er en flamboyant skikkelse. Han skiller sig ud i de fleste af livets facetter. Normalt lever han af at spille fodbold, han har tatoveret en stor pistol på sin mave, han har boet og arbejdet i et utal af forskellige lande, og det er de færreste danskere, der kan sige, at de har gjort det. Derfor vurderer Strudal også, at det kan have været hårdere for lige præcis Bille at træde over den danske grænse igen.

- Han deler vandene. Nogle synes, han er en dejlig fyr, mens andre sviner ham til i stedet for. Det har været en kæmpe udfordring, siden han kom hjem. Han har nok undervurderet, hvilket hype og fokus der er på ham.

- Det har været svært for ham at bevæge sig ud i større mængder. Nicki ved ikke, om der kommer en person og hælder øl ned over ham for at se hans reaktion.

- Hvis Nicki reagerer på sådan en situation ved at slå ud eller lignende, så ved man godt, hvad overskriften bliver. Når man i forvejen er en mentalt sårbar person, har det været ekstra hårdt for ham at komme hjem, siger Strudal.

- Jeg kan høre et ordentligt knæk, og det er en lyd, jeg aldrig har hørt før. Jeg kan godt bevæge arme og ben, men jeg kan ikke løfte hovedet. Så vidste jeg, at det gjaldt om at holde tungen lige i munden. Foto: AP. Sport og Spil Lirekassemanden: Så smadret er Nicki Pedersens krop

Håret er skarpere og øjenbrynene er smallere på den 'nye' Nicki Pedersen. Foto: Tariq Mikkel Khan. Sport og Spil Nicki efter kærestebrud og grim skade: Jeg går helt vildt meget i byen

0 kommentarer
Vis kommentarer