Tronskifte: Vi har vippet Brøndby af tronen

Fortuna Hjørrings fodboldkvinder har overhalet Brøndby, mener nordjydernes træner efter "the double"-triumf

Fortuna har vippet Brøndby af pinden (Foto: Christian Örnberg)
Fortuna har vippet Brøndby af pinden (Foto: Christian Örnberg)

Fortuna Hjørring har sørget for et tronskifte i dansk kvindefodbold, efter at nordjyderne lørdag sikrede sig det danske mesterskab.

Det mener holdets træner, Brian Sørensen, der førte sit hold til en 2-1-sejr i den afgørende kamp mod det forsvarende mesterhold, Brøndby, for øjnene af 8838 tilskuere i Hjørring.

- Jeg mener, man kan tale om et tronskifte, siger Brian Sørensen til nordjyske.dk.

Hans hold vandt for to uger siden også pokalfinalen over samme modstander, og der er i Fortuna-trænerens øjne ikke tale om tilfældigheder eller en pludselig toppet formkurve.

- Jeg synes, vi på de fleste parametre har overhalet Brøndby, og vi har i min optik det klart bedste hold, og også det yngste hold med størst udviklingspotentiale, siger Brian Sørensen.

Brøndby har ellers vundet det danske mesterskab 10 gange i de seneste 13 år, men denne gang formåede træner Per Nielsens tropper altså ikke at klare den sidste hurdle i Hjørring.

Brøndby skulle vinde, mens Fortuna kunne nøjes med uafgjort i det, der var en reel finalekamp om DM-guldet.

Sarah Dyrehauge sørgede for jubel blandt de mange tilskuere ved at bringe nordjyderne foran midt i første halvleg.

Lige før pausen gav Nanna Christensen Brøndby håbet tilbage med sin udligning, men Frederikke Thøgersen satte tingene på plads med 2-1-scoringen til Fortuna Hjørring kort inde i anden halvleg.

Træner Brian Sørensen har allerede målsætningen på plads til den kommende sæson:

- Vi vil rigtig gerne i en Champions League-kvartfinale, siger han.

Fortuna Hjørring var for stor en mundfuld for Brøndby. (Polfoto) Dansk fodbold Fortuna Hjørring bryder Brøndbys pokalstime

De svenske kvinder har i denne uge kunnet glæde sig over flere mandlige sportsfolk, der har blottet numser - en trend som Brøndbys fodboldkvinder startede til stor forargelse i Sverige (Foto: AP) Ishockey Ny trend: Svenskere kopierer Brøndby-numser

14 kommentarer
Vis kommentarer