TV: Håbet slukket i Slagelse

FC Vestsjælland sendt tættere på 1. division af SønderjyskE, som fortjent vandt fredagens opgør i Superligaen

SønderjyskE fightede sig til tre point mod FC Vestsjælland. (Foto: Lars Poulsen)
SønderjyskE fightede sig til tre point mod FC Vestsjælland. (Foto: Lars Poulsen)

Håbet om at blive i Superligaen bliver svagere og svagere for FC Vestsjælland, som fredag aften led endnu et nederlag til SønderjyskE.

Et enkelt mål blev der scoret, og det er det eneste, hjemmeholdet i nederlagets stund kunne glæde sig over: At det ikke blev en decideret ydmygelse for øjnene af trofaste fans og loyale sponsorer.

FC Vestsjælland lagde frisk ud, som det sig hør og bør for et hårdt presset hjemmehold, men der gik ikke mange minutter, før udeholdet viste sig som banens bedste. Stopfodret med selvtillid efter sejre på stribe i optaktskampene og forårsdebuten i Superligaen var sønderjyderne en for stor mundfuld for FCV.

Sønderjyske efter sejr: Det handler om overlevelse

Scoringen til 0-1 i det 17. minut faldt derfor ikke som nogen bombe på stadion, men det var da en anelse overrumplende, at SønderjyskEs Bjørn Paulsens flade langskud passerede FCV-målmand Thomas Mikkelsen og gik i nettet. Den bold burde han have blokeret.

Se scoringen her:

Siden udmærkede hjemmeholdets målmand sig med flere redninger, der gjorde ham ære og holdt et lillebitte håb i live på de isnende kolde lægter i Slagelse, hvor 1750 tilskuere sad og skuttede sig.

Denne skrøbelige flamme holdt sig i live halvlegen ud og blussede endog en anelse op i halvlegens sidste minutter, da hjemmeholdet formåede at lægge et vist pres på SønderjyskE og fremtvinge en oplagt målchance ved Vellios Apostolos, som fra kanten af feltet testede Marin Skender i SønderjyskE-målet.

Pausen bekom udeholdet bedst, så fra anden halvlegs start lignede det hele sig selv. SønderjyskE demonstrerede ved hver boldberøring, at holdet hører til i Danmarks bedste fodboldrække, mens FC Vestsjælland ligner et 1. divisionshold. Fredag aften tilmed et middelmådigt 1. divisionshold.

Man kunne så for underholdningens skyld have ønsket sig, at SønderjyskE kynisk udnyttede overmagten til at sønderbombe sin modstander, men dertil var FCV-spillerne for ærekære og stædige og bed fra sig i forsvaret og tog de advarsler, der skulle til for at bremse udeholdets hærgen.

Osama Akharraz færdig med ballade

Og der kom også chancer til hjemmeholdet. Den største i 69. minut, da anfører Rasmus Festersen lidt heldigt erobrede bolden i venstre side og trak ind mod feltet, hvor han lagde en flad, præcis aflevering ind foran mål. Præcis var Vellios Apostolos imidlertid ikke. Han kom for sent og bolden gled forbi mål.

Kun minutter senere var den gal igen i SønderjyskEs felt, og atter et forsøg på udligning skabte pludselig håb om en sensationel udligning. Men den udeblev, og det var – alt taget i betragtning – rimeligt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time