Udskældt DBU-boss får sparket: Claus Bretton-Meyer færdig

DBU's bestyrelse ønsker en anderledes profil som administrerende direktør og har afskediget Claus Bretton-Meyer. - Nu får vi visket tavlen ren, siger DBU-formand Jesper Møller

Ekstra Bladets sportschef forklarer her, hvad der gik galt for Bretton-Meyer i DBU. Producer: Martin Lorentsen

Claus Bretton-Meyer er færdig som direktør i DBU.

Bestyrelsen ønsker en anderledes profil som administrerende direktør og har derfor skilt sig af med Bretton-Meyer, der nåede knap fem år i spidsen for organisationen.

- De sidste fem år har vi gennemført historiske politiske reformer med en ny struktur for DBU's bestyrelse og forskellige fagudvalg, en ny kompetence-afklaring mellem DBU, Divisionsforeningen og Lokalunionerne samt længerevarende landsholdsaftaler.

- Derfor mener vi, at det er tid til en ny ledelsesprofil med fokus på fodbold, kommerciel udvikling samt håndtering af den fremtidige fodboldpolitiske struktur, siger formand Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

I første omgang bliver vicedirektør Kenneth Reeh konstitueret som administrerende direktør for DBU. Samtidig sætter bestyrelsen gang i en proces og beskrivelse af den fremtidige ledelsesstruktur i DBU i løbet af første halvår.

- Vi vil have analyseret, hvordan DBU skal ledes i de næste år fremadrettet. Nu får vi visket tavlen ren og giver dermed den nye bestyrelse efter 1. marts næste år mulighed for at sætte retning for DBU's fremtidige ledelsesstruktur, siger Jesper Møller. 

Claus Bretton-Meyer var ofte udskældt, og blandt landsholdsspillerne bliver der formentlig grædt tørre tårer over hans farvel.

Mange husker især Bretton-Meyer for hans uskønne hovedrolle i de to spillerkonflikter, der har været med både herre- og damelandsholdet. Uenigheden med spillerne og Spillerforeningen i skikkelse af Mads Øland førte til aflyste venskabskampe og kvalifikationskampe for damerne, mens det tidligere i år også gik galt for herrelandsholdet, hvor venskabskampen mod Slovakiet kun blev gennemført takket være amatørspillere.

Ekstra Bladet forsøger at indhente kommentarer fra relevante parter.

Blå bog: Claus Bretton-Meyer

Blå bog om Claus Bretton-Meyer, der tirsdag blev fyret som administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union:

Navn: Claus Noel Bretton-Meyer.

Født: 24. december 1965 (52 år).

Uddannelse: Officer i forsvaret, HD og MBA fra Copenhagen Business School.

Tidligere job:

* Regionsdirektør i analysevirksomheden Cision fra 2002 til 2007.

* Adm. direktør for TV2 Sport fra 2007 til 2013.

* Adm. direktør for EuroAds Group fra 2013 til 2014.

* Adm. direktør i Dansk Boldspil-Union fra 2014 til 2018.

Direktør i DBU Claus Bretton-Meyer har på lidt over et år allerede samlet en række møgsager sammen (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Bretton-Meyers mange møgsager

Ekstrem kold luft mellem parterne præger forholdet mellem Spillerforeningen, repræsenteret af Mads Øland og DBU, repræsenteret af direktør Claus Bretton-Meyer. Foto: Sport og Spil Sandheden om konflikten: De hader hinanden

Kasper Hjulmand skal bruge juleferien til at tænke over fremtiden. Skal han forlænge med FC Nordsjælland eller forlade Farum-klubben? Flere vil gerne have fingrene i den dygtige træner. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Den store trænerkarussel: Han er jaget vildt!

Se også: Uro i storklubben: Stjernen vil væk - det får konsekvenser

Se også: AGF-sportschef tynder ud i truppen

196 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere