Uforlignelige Eriksen er årets fodboldspiller

Christian Eriksen og Pernille Harder er årets fodboldspillere i Danmark - begge for fjerde gang i karrieren

2017 var Christian Eriksens år.

Hæsblæsende form for Tottenham og et fortrinligt efterår for Danmark, der kulminerede med 5-1-sejren og hattricket mod Irland, der sikrede landsholdet pladsen ved VM til sommer i Rusland.

Derfor var det heller ingen overraskelse, at 25-årige Eriksen lørdag aften vandt prisen som Årets Fodboldspiller - kåret af Spillerforeningen - ved DR's Sport 2017 i Herning.

Det gjorde han også i 2013, 2014 og 2015, mens Kasper Schmeichel vandt sidste år. Leicester-keeperen var nomineret sammen med Thomas Delaney.

- Det er utrolig vildt, at man har fået den ære at blive nomineret og vinde prisen så mange gange, når det er ens kolleger, der stemmer på én.

- Det gør det mere specielt. Det er dem, man går op og ned ad hver dag. Det er dem, man træner med eller spiller med eller imod. Så det er selvfølgelig lidt specielt, siger Christian Eriksen i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

Nogenlunde lige så overraskende var det, at anfører for kvindelandsholdet, Pernille Harder, vandt hos kvinderne.

Wolfsburg-stjernen, der var stærkt medvirkende til EM-sølvet i sommer, vinder ligeledes prisen for fjerde gang i karrieren. I øvrigt foran landsholdskollegaerne Simone Boye og Stine Larsen.

Pernille Harder. Foto: Tariq Mikkel Khan
Pernille Harder. Foto: Tariq Mikkel Khan