Annonce:
Annonce:

Ungdomstræner om kometen Dolberg: Han var ikke et super-supertalent

Kasper Dolberg har taget et stort skridt i sin udvikling, mens han har spillet for Ajax, mener Anders Veller, der som tidligere U17-træner i SIF arbejdede med Kasper Dolberg

TV: Dolberg scorer genial kasse i klassiker - se den her
Annonce:
Følg Fodbold

Når Åge Hareide senere mandag udtager sit landshold til VM-kvalifikationen mod Kasakhstan og senere testkampen mod Tjekkiet, kan det være med danske Kasper Dolberg i truppen for første gang.

Den 19-årige angriber fra Ajax har levet godt og stabilt, scorede i forrige uge mod Feyenoord i Die Klassieker og i weekenden stod han for assistenten til kampens eneste mål, da Ajax slog Excelsior med 1-0 - en kamp, hvor han også fremtvang et straffespark, som Lasse Schøne misbrugte.

Karrieren har for alvor taget fart i det år, Dolberg har været i Ajax, hvor han brugte sæson et på at spille for ungdomsholdet og vænne sig til at spille frontangriber, hvor han i Silkeborg IF og på danske U-landshold har været kantspiller. Og det har fungeret for Dolberg, der indtil videre har scoret fem gange i ligaen.

Annonce:

Og i Silkeborg er nuværende A+ træner Anders Veller imponeret over det, der er sket, siden Kasper Dolberg i sommeren 2015 forlod SIF for at spille for Amsterdam-klubben. Det fortæller Veller, der er en af flere kilder i et stort portræt af det hollandske medie AD.nl.

Kasper Dolberg har i denne sæson for alvor slået igennem for Ajax, hvor han er fast mand. Nu banker han på til landsholdet. Foto: All Over Press
Kasper Dolberg har i denne sæson for alvor slået igennem for Ajax, hvor han er fast mand. Nu banker han på til landsholdet. Foto: All Over Press

- Vi kunne jo godt se, at Kasper var god. Han spillede for ungdomshold i Silkeborg og spillede sig på ungdomslandshold. For at være helt ærlig var han ikke det her super-supertalent. Kasper har virkelig taget nogle store, sidste skridt med Ajax, siger Anders Veller, der var U17-træner for Kasper Dolberg i Silkeborg IF.

Kasper Dolberg er en ret reserveret person, der ikke siger meget og bare passer sit arbejde. Han har tidligere fortalt, at han godt kan lide bare at være sig selv og have ro, når han kommer hjem fra fodbold, og da Anders Veller første gang så den nu 19-årige angriber, tænkte han det, som nok flere har tænkt.

- Når du ser ham løbe for første gang, kan du godt tro, at han er sådan lidt afslappet og arrogant. Men det er hans motor. Udover det er der intet, man bider mærke i, siger Anders Veller.

Annonce:

Kasper Dolberg og Ajax møder på torsdag Celta Vigo med Pione Sisto og Daniel Wass i truppen.

Landsholdet bliver udtaget kl. 13.00 mandag og Ekstra Bladet livedækker med tekst og tv

tv: Dolberg har scoret flere mål for Ajax. Se ét af det bedste af slagsen her

Kasper Dolberg bagmanden bag ny Ajax-sejr

Danmarks nye fodbold-darling: Denne superstjerne hjælper mig

Åges angrebs-kvaler: Så stærke er kandidaterne

De spilller i 2020: Her er fremtidens landshold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: