Voldsomme Superliga-tal: DBU-chef er bekymret

De danske Superliga-klubber bruger markant flere udenlandske spillere, mens spilletiden til egenudviklede spillere samtidig er styrtdykket gennem de seneste fire år. Det viser en undersøgelse, som Tipsbladet har foretaget.

Brøndby skrev historie i efteråret med den første startformation nogensinde uden danskere. Her ses Johan Larsson, Paulus Arajuuri og Simon Tibbling fra kampen mod Hobro. Foto: Jens Dresling
Brøndby skrev historie i efteråret med den første startformation nogensinde uden danskere. Her ses Johan Larsson, Paulus Arajuuri og Simon Tibbling fra kampen mod Hobro. Foto: Jens Dresling

Mens Superliga-klubberne taler om talentudvikling som aldrig før, er spillere fra klubbens egne ungdomsafdelinger røget på bænken eller helt ud af klubben i de seneste år, mens brugen af spillere fra udlandet er steget meget markant siden efteråret 2014.

Det viser en undersøgelse, som Tipsbladet har foretaget af de 14 klubber i Superligaen.

Hvis man tager et kig på kampene i efteråret, er brugen af egenudviklede spillere faldet med 29 procent i forhold til samme periode i 2014, og det er en markant udvikling - ikke mindst set i lyset af, at Superligaen i perioden er blevet udvidet fra 12 til 14 hold.

På samme tid er der sket en stigning på 57 procent i forhold til, hvor meget spilletid udenlandske spillere får i Superligaen, og det er ildevarslende, lyder det fra DBU.

- Jeg er bekymret for denne tendens. Det er noget, der ligger os på sinde, siger Flemming Berg, der er talentudviklingschef i DBU, til Tipsbladet og tilføjer:

- Jeg er ikke i tvivl om, at de spillere, der bliver uddannet i ungdomsafdelingerne, er gode nok. Men det er ikke nok bare at sige, at man har et mål om, at en bestemt procentdel af truppen og spilletiden i Superligaen skal dækkes af egenudviklede spillere.

- Man skal have en strategi for, hvordan man vil nå dertil, hvordan man vil få de her talenter ind på holdet og skabe plads til dem. Hvis ikke man har det, sker der ingenting, og på det område er der et klart potentiale for forbedring i dansk klubfodbold.

Du kan læse en stor artikel om, hvordan udenlandske spillere fortrænger danske talenter i Tipsbladet, som er på gaden fredag.

I artiklen kan du blandt andre læse reaktioner fra Brøndbys sportsdirektør Ebbe Sand, FC Københavns tekniske direktør Johan Lange og DBU's formand Jesper Møller.

Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Paul Onuachu - bud på 35 mio. kr. fra Genk. Foto: Jens Nørgaard Larsen FC Midtjylland Mestrene i tænkeboks: Storbud på bomber

Talentet er stort, men det er evnerne til at tilpasse sig omgivelserne måske ikke altid for Emre Mor. Foto: Ritzau Scanpix Spansk fodbold Forlod Superligaen i kæmpe-handel: Nu er han i skammekrogen - igen!

Dokumentarserien 'Mellem håb og håbløshed' kom ind i kulissen hos AGF. Serien bliver ikke genoptaget i foråret. Foto: Claus Bonnerup AGF Får det hvide snit: Tv stopper AGF-program

Ekstra Bladet TV søger fans til transferdøgnet. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali Superligaen Er du fodboldfan? Så har vi brug for dig!

 

123 kommentarer
Vis kommentarer