Annonce:
Annonce:

Voldtægtssigtet topspiller kan fyres

Med Fodboldens Overenskomst i hånden kan den danske klub fyre den sigtede topspiller, hvis han ender med at få en fængselsdom

En topspiller i dansk fodbold kan ende med at blive fyret fra sin klub, hvis han får en fængselsdom. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.
En topspiller i dansk fodbold kan ende med at blive fyret fra sin klub, hvis han får en fængselsdom. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.
Annonce:
Følg Fodbold

Den sigtede topspiller i dansk fodbold kan ende med at få en fyreseddel, hvis det ender med tiltale og efterfølgende dom.

Lørdag kom det frem, at en topspiller i dansk fodbold var blevet anholdt og siden fængslet i surrogat.

Han er sigtet for voldtægt, der skulle være sket i april på Hotel Imperial, hvor der er tale om andet seksuelt forhold end samleje. Den forurettede skulle være tvunget til at give den sigtede oralsex.

Ved du noget? Kontakt os på glud@eb.dk

Derudover er topspilleren sigtet for to forhold af blufærdighedskrænkelse.

Den sigtede nægter sig skyldig i alle forhold.

Det er paragraf 24 i Fodboldens Overenskomst, der kan komme i spil, hvis det ender med en fængselsdom.

Annonce:

Hvis den nuværende sigtelse mod topspilleren ender med en tiltale og efterfølgende dom, hvor strafferammen for voldtægt er op til otte år, kan han i værste tilfælde stå foran en fyreseddel hos sin nuværende arbejdsgiver.

Det er normalt meget vanskeligt at fyre danske spillere, der er ansat på åremålskontrakter i klubberne. Men i det her tilfælde kan arbejdsgiveren gøre brug af paragraf 24 i Fodboldens Overenskomst om disciplinære forseelser, hvor der står:

’Under hensyntagen til spillernes særlige ansættelsesform på uopsigelige åremålskontrakter finder funktionærlovens regler, herunder omkring disciplinære forseelser, usaglig afskedigelse, misligholdelse og grov misligholdelse, anvendelse for kontraktspillere.’

Ekstra Bladet kan fortælle mere om optakten til anholdelsen. Læs mere her.

Den danske topspiller er sigtet for voldtægt og to tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Han er fængslet i surrogat.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Den danske topspiller er sigtet for voldtægt og to tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Han er fængslet i surrogat. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

En mulig fængselsdom vil derfor være ensbetydende med, at topspilleren groft misligholder sin kontrakt, og på den baggrund kan arbejdsgiveren vælge at rive kontrakten i stykker og fyre spilleren.

Annonce:

Den afgørelse kommer ikke til at finde sted foreløbig, fordi sagen skal gå sin gang i retssystemet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med en række topfolk i fodboldmiljøet. Ingen ønsker på nuværende tidspunkt at udtale sig til citat i forhold til den verserende sag.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Læs også:

Jeg forstår ikke det had

Har du gemt dig? FCK-boss afviser blankt

Hjulmand i stort opråb: Det smadrer vores liv

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: