Zanka fik råd som 17-årig - efter karrieren gør han det

Marcus Allbäcks råd til 'teenage-Zanka' hænger stadig ved

Foto: Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Følg Fodbold

Som 17-årig fik Mathias 'Zanka' Jørgensen sin første kamp for FC København, så han er efterhånden en garvet herre i topfodboldens verden.

Inden længe fylder han 30 år, og den danske landsholdsforsvarer har også gjort sig nogle tanker om tiden, hvor bolden ikke længere ruller, og støvlerne er stillet på hylden.

I den populære podcast 'Her går det godt' med vennen Peter Falktoft og Esben Bjerre, fortæller 'Zanka', at han regner med, at han kan spille på topniveau, til han er cirka 35 år.

Herefter skal der mindre fart på hans karriere og gives mere plads til kæresten, Nanna Marie Ottosen.

Til den tid håber han på at få et andet ærefuldt hverv, som vil komme til at tage det meste af hans tid efter karrierestoppet, for han regner nemlig med, at han skal være hjemmegående far.

Fik råd af 'Mackan'
Kæresten har allerede rykket bopæl med ham og ageret støtte, så han er klar til at give plads og tage sig af det hjemlige. Et råd, han faktisk fik som teenager i FCK.

- Så kan hun ligesom gøre, hvad hun har lyst til. Det var sådan en ting, som Marcus Allbäck sagde til mig, da jeg var 17 år og lige kommet op, fortæller han i podcasten.

Marcus Allbäck var i FC København fra 2005 til 2008 og nåede over 100 kampe og over 40 kasser, deriblandt et meget berømt mod Manchester United i Champions League, som gav FCK en sejr. Så hans ord havde en vis vægt for den dengang unge forsvarsspiller.

'Zanka' er ligesom de fleste andre fodboldspillere i verden sat på pause lige nu på grund af coronavirussen, men han nåede da et par kampe for sin nye klub Fortuna Düsseldorf, hvor han skiftede på en lejeaftale fra Fenerbahce.

Hvad der sker efter denne aftales ophør til sommer, ved han ikke selv. Men i disse år må kæresten som så mange andre fodboldspilleres bedre halvdel følge med.

Han vil efter karrierestoppet lade hende bestemme, om de skal have et par år ude, men de skal ende i København.

På det tidspunkt håber han at have tjent nok penge til at have meget frihed og kun tage de projekter, som han finder interessante.

Usikker fremtid
'Zanka' står lige ligesom resten af fodboldverdenen på et svært sted, men selv uden coronavirussen ville det være en speget situation.

Han søgte væk fra Fenerbahce, da sportsdirektøren, der havde hentet ham, forlod klubben, og samtidig er der en presset økonomi hos den tyrkiske gigant.

- Der er så mange ubekendte lige nu, at jeg kun kan gisne om, hvordan fremtiden er. Så må vi se, om der skal besluttes det ene eller det andet til sommer, har 'Zanka' for nyligt sagt til Eurosport.

Bundesligaen var længe om at lukke ned, men nu er meldingen, at den i første omgang ligger stille til 30. april.

Den tidligere FC København-spiller fik blot 174 minutter for sine nye klub, før der blev sat en stopper for spillet.

Afpresset for stripper-sex: - Møgsvin

Dansk klubs geniale idé: Sådan klarer de krisen

Nu rabler det: Vild teori om årsag til virus

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind