Zankas afløser blev klædt af

FCK's dyre indkøb så ikke for smart ud i duellen med Kenneth Zohore

FCK's indkøb, Michael Lüftner, ligner ikke en spiller, som her og nu kan afløse Zanka (Foto: FCK)
FCK's indkøb, Michael Lüftner, ligner ikke en spiller, som her og nu kan afløse Zanka (Foto: FCK)

Ståle Solbakken kan ikke have sovet særligt godt, hvis han lørdag aften kiggede med, da Danmarks U 21-mandskab sagde farvel til Polen ved at slå Tjekkiet med 4-2.

FCK-bossen kunne se, hvordan en tidligere FCK'er, Kenneth Zohore, klædte Mathias Zanka Jørgensens afløser fuldstændigt af.

Michael Lüftner, der er blevet købt i Slavia Prag for angiveligt 11 millioner kroner, var mildest talt ikke prangende.

Det kunne måske føre til, at Ståle Solbakken tog den hjemvendte Aston Villa-spiller, Jores Okores, fremtid i FCK op til overvejelse, fordi tjekken så ikke for smart ud, og han lignede absolut ikke en spiller, der her og nu kan træde ind på mesterholdet, som snart skal i gang med at spille Champions League-kval.

Udover at score to gange havde Kenneth Zohore, som i sin tid var den yngste FCK debutant til dato, også den næstsidste fod på de to andre danske mål, som blev sat ind af henholdsvis Lucas Andersen og Marcus Ingvartsen.

 

Da FCK sikrede sig den unge midterforsvarer på en 5 år lang kontrakt, blev U 21-spilleren fra Tjekkiet præsenteret med en vis stolthed.

De danske mestre kunne ikke dy sig fra at fortælle, at Michael Lüftner var snuppet for næsen af flere europæiske storklubber.

Det blev altså ikke på den bedste måde, at den kommende FCK'er for første gang fik vist sig frem for danske fodboldtilhængere.

Kampen igennem var der masser af plads til Kenneth Zohore, og når de to kom i duel, havde den store Cardiff-angriber ikke større problemer med at vifte tjekken væk.

Det var med til at bane vejen for et fornemt Kenneth Zohore-show, som i 11. time reddede Danmarks ære ved U 21 EM i Polen.

- Jeg skal nok score, når jeg får chancen for at spille, men jeg er ikke glad, fordi vi skal tage hjem i morgen (søndag, red), lød det bittersødt fra Kenneth Zohore, da han blev interviewet efter kampen af Kanal 5.

Spilleren, der trods sin unge alder har været lidt af en vandrepokal, fik udstillet træner Niels Frederiksen, der i den grad har tøvet med at bruge Kenneth Zohore trods hans stor succes i Cardiff.

Efter kampen blev U 21-træneren konfronteret med hans manglende brug af aftenens store danske spiller, men Niels Frederiksen prellede af og påstod, at han ikke fortrød  og i øvrigt var ligeglad med, hvad fodboldfolket mente om hans dispositioner.

Afsløring: Han skal afløse ’Zanka’

Dansk målmaskine bliver belønnet for succes

Ståle: 'Zanka' kommer ikke tilbage

 

 

 

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.