Zidan gjorde comeback for serieklub

Den 33-årige klubløse egypter hjalp vennerne i Værebroparken i en træningskamp i weekenden

Mohamed Zidan er tilbage i dansk fodbold. Lørdag tørnede han ud for Sjællandsserie-klubben VB 1968 i en træningskamp. (Foto: Morten Overgaard)
Mohamed Zidan er tilbage i dansk fodbold. Lørdag tørnede han ud for Sjællandsserie-klubben VB 1968 i en træningskamp. (Foto: Morten Overgaard)

Det er de færreste danske serieklubber, der kan prale med at have en dobbelt afrikansk mester, Superliga-topscorer og tysk mester på holdkortet.

Men det var ikke desto mindre, hvad Sjællandsserie-klubben Værebro Boldklub havde i sidste weekend.

Klubløse Mohamed Zidan spillede lørdag for VB 1968 i en træningskamp mod GVI’s 2. hold.

Du kan se billeder fra opgøret på klubbens facebook-side her.

- Jeg kender Mohamed fra gamle dage, og vi er gode venner. Han var herude, så han fik lige mulighed for at få lidt fodbold i benene. Det var bare for sjov, siger VB 1968’s træner, Sheref Bargholz, til Ekstra Bladet.

Egyptiske Mohamed Zidan kom som ung til Danmark og slog igennem i AB. Dengang boede han i Værebroparken og knyttede mange venskaber i boligområdet.

Se også: Skadesfri igen: Zidan er klar på Superliga-comeback

33-årige Zidan er aktuelt klubløs, men håber at få en kontrakt med en dansk klub, så han kan afslutte karrieren, hvor det hele tog fart i starten af årtusindet.

Han har dansk kone og lejlighed i København og føler sig ikke færdig som fodboldspiller.

- Jeg er helt på toppen igen efter min skade, og jeg føler stadig, at jeg har mit topniveau. Jeg har ikke travlt, men opstår der en mulighed for en dansk klub, så vil jeg helt sikkert lytte interesseret.

- Jeg glemmer aldrig, at det var i Danmark, at jeg fik mit gennembrud, og det gav mig muligheden for en fantastisk karriere, sagde Mohamed Zidan i sidste uge til Ekstra Bladet.

Foreløbig er det altså venner i Værebro, der har fået glæde af ham. VB 1968 er nyoprykkede til Sjællandsserien og det næstbedst placerede hold i Gladsaxe Kommune.

Holdet møder lørdag Liria FK i sæsonpremieren, men gæsterne slipper for at skulle forberede sig på Mohamed Zidan.

- Han rejser en tur til Egypten på lørdag, siger Sheref Bargholz, der endnu ikke ved, om det bliver til mere end den ene gæsteoptræden fra den tidligere Bundesliga-stjernes side.

- Men han scorede en enkelt mod GVI, så han fik da vist, at han stadig ka’, griner VB 1968-træneren, der råder over flere spillere med et flot cv.

Se også: Zidan: Han var det største svin i Superligaen

Den tidligere ungdomslandsholdsspiller Brian Nielsen, der spillede Superliga for Vejle og var i New York Red Bulls, er i klubben og scorede hattrick i træningskampen mod GVI, der blev tabt 4-6.

VB 1968 råder blandt andre også over den tidligere FC Midtjylland-spiller Kadir Mumuni og eks-AGF’eren Maurizio Ortiz, men navnemæssigt er Mohamed Zidan trods alt den største, der har trukket i den gule trøje...

TV: Husker du? Zidan scorede mange lækre mål i Superligaen. Her er hans Top 3

26 kommentarer
Vis kommentarer