Annonce:
Annonce:

DBU-boss: - Et tal, der er taget ud af luften

DBU's administrerende direktør, Jakob Jensen, kritiserer forslaget om en kompensationsfond, der skal kompensere døde migrantarbejderes efterladte

Jakob Jensen har været administrerende direktør i DBU siden 2020. Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix
Jakob Jensen har været administrerende direktør i DBU siden 2020. Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

440 millioner dollars, eller tre milliarder kroner.

Så mange penge lyder et nyt forslag om en kompensationsordning på til døde migrantarbejderes efterladte, og de mange der mangler at få løn.

Indtil for nyligt har DBU ikke villet forholde sig til kompensationsfonden på grund af manglende information om forslaget.

Nu tager DBU's administrerende direktør, Jakob Jensen, bladet fra munden på et digitalt pressemøde tirsdag, og ifølge ham er forslaget alt for ukonkret.

- Det er svært at læse ud fra forslaget, der er stillet, om den fond er det rette instrument, indleder han.

- Der er stillet et forslag om 440 millioner dollars. Det kan i mine øjne være for lidt, det kan være for meget. Jeg aner det ikke, for jeg kan slet ikke se, hvad rækkevidden er. Hvem skal omfattes af det?

Annonce:

- Jeg synes de her 440 millioner dollars er et tal, der er taget ud af luften. Man aner ikke, hvor mange mennesker det drejer sig om. Hvor store erstatningskrav, de kan rejse. Man ved ikke hvilket grundlag. Man ved ikke, hvem persongruppen er, siger han.

Forpligtelse
Ifølge Annette Stubkjær, der er politisk rådgiver i Amnesty International, har de ikke alle svarene på, hvordan kompensationen helt præcis skal se ud. Men det er heller ikke idéen, fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Den er ikke udviklet 100 procent endnu, for idéen med den er, at den skal udvikles af FIFA sammen med fagforeninger, migrantarbejdere og Qatar, siger hun.

- De (DBU, red.) skal forpligte sig til at skubbe på over for FIFA, så der bliver nedsat en arbejdsgruppe, der kan udforme en kompensationsmekanisme, der kan leve op til alle menneskerettighedsstandarder.

Og selvom DBU kritiserer forslaget, der er blevet lagt på bordet, går de helt ind for, at der skal ske en kompensation, hvis den er berettiget.

- Det vigtige fra vores side har været, at vi går ind for erstatning, hvis man er erstatningsberettiget, siger Jakob Jensen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst:

Annonce:

Fodbolden bør betale til de dødes efterladte

Klager til DBU: Voldsom opførsel på fantribune

Kim Christofte - myten og mysteriet

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladets Jan Jensen har i mere end ti år skrevet kritisk om FIFA og Qatars VM-værtsskab. Hør hele den utrolige historie her

 

VM i Qatar er den største skandale i fodboldens historie. Det handler om magt, slaveri og korruption.

 

 

Han var udlært af Brasiliens største gangster, og da han blev FIFA’s præsident, satte han gang i en omfattende korruptionskultur.

 

VM i Frankrig i 1998 var et af de smukkeste, men på FIFA’s kongres i Paris blev det grimt. Verdensfodbolden fik en ny Godfather.

 

 

En intim frokost i det franske præsidentpalads i Paris fik afgørende betydning, da værterne for  VM i 2018 og 2022 skulle vælges.

 

Med 'I'm just a fat crook from Queens' som meddeler, og med FBI som dirigent, blev en række af fodboldens gangstere sat bag tremmer.

 

Der gik rystelser gennem Zürich. FIFA-kolossen krakelerede. Sepp Blatter holdt krampagtigt fast i magten, men til sidst blev også han fanget i korruptionens dynd. Han trak Michel Platini med sig. Her syv år efter risikerer de at havne i spjældet.

 

Det blev endnu en vild dag i Zürich. FIFA skulle vælge ny præsident og i kulissen sloges sheiker fra flere lande for at vinde indflydelse. Afsnit 7 er det sidste i første sæson. Fortvivl ikke, der kommer en ny sæson til efteråret.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: