DBU forbyder dansk Barça-akademi

Den catalanske gigantklub skulle efter planen have åbnet et talentakademi i august i Ballerup - den plan har DBU's bestyrelse valgt at forbyde

Allan Simonsen (t.v.) var sammen med FCBescolas direktør (i midten) og Ballerups borgmester Jesper Würtzen (t.h.) med til det stort anlagte pressemøde i marts, men det var skønne spildte kræfter - DBU har nemlig nedlagt forbud mod det danske Barcelona-akademi (Foto: Philip Davali).
Allan Simonsen (t.v.) var sammen med FCBescolas direktør (i midten) og Ballerups borgmester Jesper Würtzen (t.h.) med til det stort anlagte pressemøde i marts, men det var skønne spildte kræfter - DBU har nemlig nedlagt forbud mod det danske Barcelona-akademi (Foto: Philip Davali).

Pressefremmødet var massivt. Ballerup-borgmesteren var ved at revne af stolthed. Selveste Allan Simonsen var valgt til ambassadør, og FN Huset i Københavns Nordhavn lagde lokaler til.

Det hele skulle være så godt, da FC Barcelona 26. marts præsenterede sine planer for et nyt skandinavisk fodboldakademi, som ville lære de danske talenter at ’træne ud fra de samme succesfulde metoder og øvelser, som også er blevet lært af spillere som Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Fàbregas, Busquets, Valdes, Piqué og andre’, som det så flot hed i pressematerialet.

Se også: Bombe under DBU: Barca opretter dansk ’pirat’-klub

Der var blot et enkelt problem: ’Verdens største klub’ havde ikke lige fået spurgt DBU om lov til at opføre Ballerup-akademiet for spillere mellem seks og 16 år.

Regnede catalonierne med, at DBU-godkendelsen blot var en formsag, havde de gjort regning uden vært, for på et bestyrelsesmøde i det danske fodboldforbund i lørdags vendte DBU-toppen fingeren ned for ’Ballerona’-projektet.

– Vi kan ikke stå inde for, at børn ned til seksårs-alderen skal til auditions for at blive optaget og skal indgå i et udpræget elitært træningsmiljø. Børn udvikler sig enormt i den alder, og derfor kan et barn med gode boldegenskaber som seksårig være overhalet som syvårig, og hvad skal der så ske med ham, når han bliver vejet og fundet for let, lyder det fra Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU’s breddeudvalg.

Han gør opmærksom på, at reglerne er baseret på DBU’s ’Holdninger & Handlinger’ og er etableret for at værne om børns trivsel, glæde og tryghed, som efter DBU og de danske fodboldklubbers vurdering er helt grundlæggende forudsætninger for børns udvikling.

– Det er ikke godt for børnene at indgå i et benhårdt vind eller forsvind-miljø, selv om de ligger i toppen af deres aldersgruppe. Det fokus, der er på, at de skal præstere, er både usundt og kan meget vel give bagslag og gøre, at de i stedet mister lysten til fodbold og dermed ryger helt ud af fodboldsystemet, siger Bent Clausen.

Se også: DBU: Derfor kan vi bremse Barcas danske ’pirat’-klub

Ud over børnene og deres velbefindende handler DBU-nej’et til Barcelonas Ballerup-akademi også om at beskytte talentudviklingen i de danske klubber, forklarer DBU-næstformanden.

– Hvis vi tillader et akademi fra FC Barcelona i dag, er det måske andre storklubber i morgen. På sigt, om 10-15 år, kan talentudviklingen i Danmark så varetages af internationale storklubber uden danske interesser og på bekostning af de danske talentudviklingsklubber, siger Bent Clausen.

Castingen til Ballerup-akademiet skulle være foregået i næstkommende weekend, 9. og 10. maj, men det bliver der altså ikke noget af efter DBU-meldingen: ’Tak for tilbuddet – men nej tak’!

140 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere