Annonce:
Annonce:

DBU forklarer FIFA-valg: Derfor stemmer vi på Infantino

Den 45-årige schweiz-italiener er blandt favoritterne til af afløse Sepp Blatter

Infantino har hidtil ageret i UEFA. Nu går han efter FIFA
Infantino har hidtil ageret i UEFA. Nu går han efter FIFA
Annonce:
Følg Fodbold

DBU har i lighed med de øvrige nordiske fodboldforbund besluttet at støtte den 45-årige schweiz-italiener Gianni Infantino som ny præsident for FIFA, når det internationale fodboldforbund holder ekstraordinær kongres i Zürich 26. februar.

DBU's formand, Jesper Møller siger til Ekstra Bladet, at DBU's bestyrelse i lørdags traf beslutningen om at støtte Infantino.

- Jeg har fået bestyrelsens mandat til at stemme på Infantino. Vi vurderer, at han er den stærkeste af de fem kandidater. Og det der i sær har haft betydning er, at han er enig med os i, at der skal vedtages en række reformer på kongressen.

- Du har fået mandat til at stemme på ham, men betyder det også, at du gør det?

- Som situationen ser ud i dag, så gør jeg. Men belært af erfaringen vil jeg nøje følge udviklingen, helt frem til jeg står i stemmeboksen.

Annonce:

- Infantino er i øjeblikket ude at love millioner af kroner til alle medlemslandene i FIFA. Det ligner en overbudspolitik, der får selv Blatter til at blegne, og med indbyggede muligheder for nye korruptionssager. Bekymrer det dig ikke?

På tide at DBU forlader FIFA

- Jeg ser ikke så meget på det med pengene. Det er reformerne, vi er interesserede i, og her er han enig med os i DBU.

- Infantino har også fremlagt et 12-punkters program. Det vil sige, han har kun nævnt 11. Det 12. vil han først fortælle om, når han står på talerstolen på kongressen. Men de andre punkter virker ret overfladiske. Han vil ansætte en ny generalsekretær, han vil holde møder med konføderationerne og lignende banale ting. Er du faldet for det?

- Nej, igen, det er reformerne der er vigtige. Åbenhed og gennemskuelighed om valg, penge og lignende, siger Jesper Møller.

Annonce:

De øvrige nordiske lande har ligeledes i dag offentliggjort deres støtte til Infantino. Det samme har en lang række andre lande i Europa. Infantino har også fået støtte fra det dybt skandaliserede sydamerikanske fodboldforbund Conmebol og fra en række lande i det lige så korruptionsplagede Caribien.

Sammen med sheik Salman fra Bahrain er Infantino favorit til at vinde valget 26. februar. Infantino er i dag generalsekretær i UEFA. Han trådte ind i valgkampen da hans chef, Michel Platini, blev udelukket i oktober på grund af korruption.

De tre øvrige kandidater, prins Ali fra Jordan, Jerome Champagne fra Frankring og Tokyo Sexwale fra Sydafrika, har ingen chancer.

Sheik Salman fra Bahrain er præsident for det asiatiske fodboldforbund, AFC, og vicepræsident i FIFA. Han menes at have det meste af Asien bag sig, og han har for nylig lavet en samarbejdsaftale med det afrikanske forbund, CAF. Tilsammen udgør AFC og CAF 100 stemmer ud af de 209, som kan stemme på kongressen.

FIFA-skandalen: Blatter og Platini bandlyses fra fodbold
 

Medie: Spanien kan smides ud af EM

Sepp Blatter talte i december om sin afskedigelse:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: