Annonce:
Annonce:

Det lærte vi af vinduet: Jackpot i Farum og Cirkus Zohore

STATUS: Et hektisk transfervindue er forbi  – Ekstra Bladet vurderer handler, tendenser og konsekvenser

Mandag blev Zohore-sagen debatteret i Ekstra Bladets studie
Annonce:
Følg Fodbold

Jackpot i Farum og København

Flere Superliga-klubber beviste, at de sagtens kan varme sig på store salg i vinterens kolde transfervindue. I FCK lavede man på bare halvandet år en fortjeneste på godt 40 millioner kroner ved salget af Daniel Amartey til Premier Leagues førerhold Leicester. FC Midtjylland hev også en gedigen gevinst hjem ved at sælge viceanfører Erik Sviatchenko til skotske Celtic. Omkring 15 millioner fik de for ham. Men FC Nordsjælland må sige at have lavet den mest imponerende handel af de tre. For bare et halvt år siden gav de sølle 1,5 millioner kroner for brasilianske Bruninho i HB Køge, og nu har de så scoret 25 millioner kroner på at sælge ham til kinesiske Guangzhou. Well done!

Bruninho har scoret for FCN (Foto: Lars Poulsen)
Bruninho har scoret for FCN (Foto: Lars Poulsen)
 

Annonce:

Cirkus Zohore

Det kan godt være, at det hele virker ganske tilforladeligt lige nu. Men  Kenneth Zohores  skifte til Cardiff skal helst ikke i fingrene på en flok kriminalteknikere. For der er så mange mistænkelige fingeraftryk over den overgang, at det nærmest er dømt til at gå galt. Cardiff må ikke købe spillere, de må ikke betale for at leje spillere. De er ramt af et knivskarpt transferforbud. Men det blev så kortsluttet, da klubejer Vincent Tan brugte sin belgiske klub Kortrijk som mellemled. OB fik otte-ti mio. kr. i kassen - og stillede ikke for mange spørgsmål. Det spørgsmål, som Kenneth Zohore burde have stillet, var: Hvad sker der så til sommer, når min lejeaftale med Cardiff udløber - og ejerskabet overgår til belgierne. Det kan gå godt ... det gør det næppe!

Kenneth Zohore (Foto: Ernst van Nordre)
Kenneth Zohore (Foto: Ernst van Nordre)
 

Nej, Laursen.  Nej, nej, nej

Ryan Laursen er tilsyneladende så meget værd for Esbjerg, at han ikke er til salg for penge. I hvert fald har vestjyderne stadig ikke fortalt AZ, hvad den dygtige højreback koster. Den hollandske klub forsøgte at købe ham i sommer, men fik et vestjysk nej. Det samme har svaret været denne gang. Esbjerg kunne ellers have scoret tæt på én mio. euro på Laursen, men Esbjerg ville hverken sælge eller fortælle de undrende hollændere, hvad de ville have for Laursen. Så vigtig er backen, som klubben ellers har haft problemer med at give den rette skadesbehandling i efteråret. Måske man skulle foreslå Laursen at gøre som Nicki Bille, så skal vestjyderne nok komme på salgstanker.

Bye-bye, Bille,  bye-bye

Annonce:

Der var kærlighed i luften og Lykke May i hånden, da  Nicki Bille  indtog eksotiske Esbjerg i sommer. Et halvt år senere var lykken knust - kærligheden ligeså. Og Nicki Bille kunne ikke komme videre fra vestkysten. Flugten sendte ham til Poznan ... for det er bare det eneste rigtige sted for knuste hjerter. Og Esbjerg ledsagede klubnomadens exit med en skidtspand af en personkarakteristik som sjældent er set i en officiel pressemeddelelse. Vi ved, Nicki Bille er en god, men en misforstået fyr. Må Polen blive dit paradis.

Foto: Christer Holte
Foto: Christer Holte
 

Bendtner blev på (pine)bænken

Annonce:

Det er ikke altid til at blive klog på den gode  Nicklas Bendtner . I begyndelsen af januar udtalte han, at hans situation ikke er holdbar i Wolfsburg, hvor han næsten ikke rører bolden andet end på træningsbanen. Dagen før transfervinduet smækkede i, stod den danske Lord så alligevel og poserede i jogging-drenge på sin Instagram-profil, og det så bestemt ikke ud til, at han havde travlt med at forlade de grønsblusede til fordel for kampminutter andetsteds. Det kan man ellers undre sig over. For den danske angriber har tilmed en landsholdsplads at kæmpe for under den nyudnævnte træner Åge Hareide. Og nordmanden har indikeret, at han vil have spillere i kampform. Desværre for Bendtner kom der intet konkret ud af de rygter, som kædede ham sammen med både Crystal Palace og Newcastle. Dermed sidder Bendtner som minimum på pinebænken en halv sæson mere i Folkevognsklubben.

Foto: Alloverpress
Foto: Alloverpress
 

Så skal der købes ind i Madrid

Det var et meget usædvanligt transfervindue i Real Madrid. Der skete intet, og denne gang skulle det ikke være faxmaskinens skyld. Ingen klub i verden har sat så mange transferrekorder som den spanske hovedstadsklub, og vi forventer, at de efter en rolig vinter kommer til at gå transfer-bananas til sommer. For det kan meget vel være sidste chance i et stykke tid, at de kan hente stjerner til Bernabéu. Real Madrid blev - i lighed med lillebror Atlético - ramt af en transferkarantæne i starten af året. Det har FC Barcelona tidligere prøvet, og nøjagtig som rivalen har Real Madrid appelleret og derfor midlertidigt fået ophævet karantæne. Så til sommer er det tid til  Robert Lewandowski  og David De Gea. Plus det løse. Stilhed bliver snart erstattet af et stort transferbrøl.

All in-overlevelse

Annonce:

Newcastle-ejer Mike Ashley har haft den store lommeregner fremme. I næste sæson vil der være i omegnen af én milliard kr. til det hold, der slutter sidst i Premier League, så den upopulære ejer har fundet ud af, at det ikke går at rykke ud i denne sæson. Ashley er gået all in på overlevelse og gav manager Steve McClaren godt med midler at arbejde med i transfervinduet. Der blev brugt over 300 mio. kr. på at hente Henri Saivet, Jonjo Shelvey og Andros Townsend til St. James’ Park, og på vinduets sidste dag lykkedes det at få angriberen  Seydou Doumbia  på en lejeaftale. Hvis det også lykkes at overleve, så risikerer ejer Ashley ligefrem at få tilhængere på Tyneside!

Premier League sætter igen transferrekord

Fransk for viderekomne

Vinterens transfervindue bød på et kæmpe skifte for en rutineret dansk landsholdsspiller. Hvem, tænker du? Line Røddik. Hvem? Nej, kvindefodbold har endnu ikke en høj status i Danmark, men det skal ikke forhindre os i at skrive om det, når der sker en stor transfer, der giver genlyd.

For det er et opsigtsvækkende skifte, den 28-årige forsvarsspiller har foretaget sig. Røddik skal fremover tørne ud for et af verdens bedste hold franske Lyon Olympique, som har vundet mesterskab de seneste ni sæsoner - og vundet pokalen med de store ører to gange i klubbens historie.

Prøv at forestille dig, hvis en mandlig dansk fodboldspiller skiftede til Real Madrid, FC Barcelona eller Bayern München … Ja, så stort er det.

Line Røddik Hansen forsøger at nå bolden, men Sveriges keeper får bokset væk. (Foto: Anders Brohus)
Line Røddik Hansen forsøger at nå bolden, men Sveriges keeper får bokset væk. (Foto: Anders Brohus)
 

Kinesisk pengeregn

Annonce:

Engang hentede de danske nobodies som Kim Rasmussen og Riffi Haddaoui, nu er det brasilianske stjerner. Pengene har virkelig gjort sit indtog i kinesisk fodbold, og mange spillere (og agenter!) er interesseret i at få fingre ned i den kinesiske kasse. De 16 klubber i den bedste række har købt nye spillere for over én milliard kroner - deriblandt de brasilianske landsholdsfolk Ramires og  Renato Augusto  - og også klubberne i den næstbedste række har så mange penge, at de kan lokke brasilianere med flotte cv’er til. Hvem der bare var brasilianer.

AaB-tur i Nordjylland

Der var udsigt til den store shoppe-tur i AaB. Thomas Enevoldsen, Nicolaj Thomsen og især Lukas Spalvis lukkede efteråret i overdådig stil, og klubberne sværmede. Lukas Spalvis var forbi Sporting, blev lokket af Kina. Enevoldsen var også i kinesisk søgelys. Og Europa greb ud efter Thomsen. I dag er de alle stadig i AaB. Uden at hente én eneste forstærkning endte AaB med at styrke sin medalje-kandidatur, fordi de vigtigste spillere blev på Hornevej.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: