Drama i Paris - PSG-ejer tiltalt for korruption

Nasser Al-Khelaifi, som også sidder i UEFA's eksekutivkomite med DBU's Jesper Møller, har både fransk og schweizisk politi på nakken

Nasser Al-Khelaifi, som her ses med Neymar, har fået politiet i flere lande på nakken. Foto: Ritzau Scanpix.
Nasser Al-Khelaifi, som her ses med Neymar, har fået politiet i flere lande på nakken. Foto: Ritzau Scanpix.

Er den franske storklub, PSG’s præsident, Nasser Al-Khelaifi fra Qatar, involveret i korruption?

Ja, det mener den franske statsanklager, Renaud van Ruymbeke, som har tiltalt Al-Khelaifi for at have betalt 3,5 millioner dollar, godt 23 millioner kroner, for at sikre Qatar værtsskabet for VM i atletik i 2017.

Pengene skulle i følge anklageskriftet være udbetalt til den daværende og gennemkorrupte præsident for Det Internationale Atletikforbund, senegaleseren Lamine Diack.

Diack sidder i dag i husarrest i Frankrig, mens han venter på at komme for retten, tiltalt for at have modtaget store summer i bestikkelse og for pengevask.

I følge de franske medier blev Nasser Al-Khelaifi indkaldt til en afhøring hos de franske anklagere i marts, og i sidste uge blev han så tiltalt. En af hans nærmeste medarbejdere, Yousef al-Obaidly, har i denne uge erkendt, at han også er tiltalt.

Nasser Al-Khelaifi er en af de mest indflydelsesrige mænd i Qatar. Han er personlig ven med landets Emir, som han spiller tennis med.

Al-Khelaifi var med i den komite i Qatar, som 2. december 2010 sikrede det lille land værtsskabet for fodbold-VM i 2022. Umiddelbart efter købte Qatar Sports Investment, hvor Al-Khelaifi også er præsident, PSG. Det var på opfordring fra den franske præsident, Nicolas Sarkozy, som ved samme lejlighed fik solgt en masse jagerfly til Qatar. 

UEFA-præsident Aleksander Ceferin er langt fra tilfreds med sin kollega i FIFA. Foto: Ritzau Scanpix. Sport Det er ikke en krig, men...

Al-Khelaifi har i det hele taget mange jern i ilden. Han er præsident for tv-stationen Bein Media Group, som efterhånden er af de største rettighedshavere til alverdens sport.  

I den egenskab er den mægtige qatarer anklaget af de schweiziske myndigheder for at have bestukket en topembedsmand i FIFA for at sikre sig tv-rettigheder til VM. Den sag ligger og simrer i det noget langsommelige schweiziske retssystem.

Helt tilbage i 2010 blev Qatar beskyldt for at have bestukket sig til fodbold-VM. Det er kendsgerning, at landet brugte ufatteligt mange penge på deres kampagne, men myndighederne i Qatar har afvist alle beskyldninger om urent trav.

Det gør Nasser Al-Khelaifi og hans advokater også i de sager, som nu er dukket op.

Der står meget på spil for ham. Bliver han dømt, mister han uden tvivl sine indflydelsesrige poster i europæisk fodbold.

Foruden præsidentskabet i PSG sidder han også i bestyrelsen i ECA, sammenslutningen af europæiske klubber, og han har ligeledes en plads i UEFA’s eksekutivkomite, hvor han tidligere i år i Rom blev valgt ind blandt andet sammen med DBU’s formand, Jesper Møller. 

I øvrigt fik Qatar ikke VM i atletik i 2017. Det gik i stedet til London. Til gengæld er Qatar vært for dette års atletik-VM, som afvikles til efteråret i Doha.

Samtidig med Liverpools sejr over Barcelona blev der udkæmpet en anden kamp om CL i Madrid. Foto: Ritzau Scanpix Jan Jensen Dystre udsigter for Champions League

I det her containerafsnit bor 115 nepalesere. I rummene sover fra otte til 15 personer, og alle 115 deles om et lille primitivt køkken, et toilet og to håndbrusere. Alle kan de fortælle historier om kolleger, der er døde på byggepladserne. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen FIFA vil udvide den største fodboldskandale

7 kommentarer
Vis kommentarer