Ekspert er målløs: Respektløst af DBU

Kommunikationsrådgiver Christian J. Schultz er målløs over DBU's håndtering af konflikten med landsholdsspillerne

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer er i modvind på grund af konflikten med spillerne. DBU optræder respektløst, siger kommunikationsrådgiver Christian J. Schultz. (Foto: Lars Poulsen).
DBU-direktør Claus Bretton-Meyer er i modvind på grund af konflikten med spillerne. DBU optræder respektløst, siger kommunikationsrådgiver Christian J. Schultz. (Foto: Lars Poulsen).

En dygtig forhandler har fingerspidsfornemmelse og en klar idé om, hvor hans modpart står. DBU mangler begge dele og synes overhovedet ikke at have forstået alvoren i den konflikt, som unionen selv har fremprovokeret.

Det mener kommunikationsrådgiver og passioneret fodboldfan Christian J. Schultz, som på Twitter langer voldsomt ud efter DBU oven på det sære forhandlingsforløb, som kulminerede med et møde onsdag, hvor DBU stillede med forhandlere, som ikke havde mandat til at forhandle en kollektiv lønaftale på plads.

- Det er respektløst over for spillerne, Spillerforeningen og fans i fodbold-Danmark. Det er uhørt, at DBU bare fastholder sit forhandlingsgrundlag, og det fortæller mig, at DBU ikke helt har forstået omfanget af den konflikt, som DBU selv har skabt, siger Christian J. Schultz.

Se også: Agger: Forhandlinger brudt sammen med DBU

- Det var meget positivt, at DBU i tirsdags meldte ud, at man ville sætte sig til forhandlingsbordet, og at alt var til forhandling. At man så møder op uden faktisk at ville forhandle er fuldstændigt uacceptabelt.

- Man skal huske, at konflikten opstod, da DBU stillede spillerne over for et ultimatum. Det her er et udtryk for mangel på situationsfornemmelse og fornemmelse for, hvor spillerne og Spillerforeningen er. Man har ikke været god nok til at føre dialog med spillerne, siden den nye ledelse tog over i DBU.

- Dialogen med bredden fungerer, men man har simpelt hen ikke været god nok til at føre dialog med eliten, siger Christian J. Schultz.

Han fremhæver, at de bedste spillere på både dame- og herresiden er DBU's største aktiver. Det er dem, der skaffer indtægter til forbundet via billetsalg på stadion, sponsorer og slutrunder. Indtægterne bliver fordelt til bredden, til talentmassen, så når man ikke kan stille med landets bedste spillere, så koster det, siger han.

Se også: Eriksen går ind i DBU-strid: Derfor spiller vi på landsholdet

- Det, der ryster mig allermest, er, at DBU ikke synes at have forstået alvoren i det her. Det er et fuldstændigt uanstændigt forhandlingsforløb, DBU står for i denne sag. Spillerne har al mulig ret til at føle sig snigløbet, siger Christian J. Schultz.

- Det er synd og skam, at det hele er endt her, for selv om jeg nok tror, at parterne finder en løsning, så kan man frygte, at der er sket et tillidsbrud, som gør dagligdagen rigtig svær og skaber et anspændt forhold mellem DBU og spillerne.

- Det kan skade fodbolden på kort og langt sigt, hvis sponsorerne føler, at de bliver gidsler i en sådan konflikt, siger Christian J. Schultz.

Thomas Christensen er den stærke mand i konflikten mellem DBU og landsholdet. (Foto: Ole Frederiksen) Sport og Spil Det endelige opgør: De afgør fodbold-konflikten

Daniel Agger og Nicklas Bendtner er vant til at blive lønnet for at optræde i landsholdsdragten. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 4. mar. 2015 - kl. 12:06 Sådan gør de i andre lande: Er danske landsholdsspillere forkælede?

DBU meldte 18. februar ud, at forhandlingerne om en ny, samlet landsholdsaftale var brudt sammen. Unionen meddelte desuden spillerne, at de derfor hver især skulle give tilsagn om, hvorvidt de var klar til at gå 17 procent ned i løn og lave en individuel aftale med DBU frem for en fælles ordning.

Spillerne fik deadline til midnat 2. marts til at indgå på DBU 's betingelser, "da vi ellers er nødt til at se bort fra dig på landsholdet til kampene i første halvår af 2015", som DBU skrev til 40-60 spillere.

Spillerne insisterer på en kollektiv aftale, hvilket William Kvist og Lars Jacobsen understregede med indlæg på deres Facebook-profiler. Det fik DBU til at invitere til ny forhandling, men i praksis ønskede unionen på onsdagens møde ikke at fravige ønsket om individuelle aftaler, hvorfor parterne skiltes uden at have nået en aftale. Læs Spillerforeningens reaktion på det her.

Spillerforeningen melder, at de står klar til at genoptage forhandlingerne, når DBU er klar.

29 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere