Annonce:
Annonce:

FC Nordsjælland cruiser i pokalsemifinale

Trods syv nye i startopstillingen og et aarhusiansk kanonmål er FC Nordsjælland sikkert videre i pokalen

Venstreback Martin Frese både assisterede og scorede i sejren over Aarhus Fremad. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Venstreback Martin Frese både assisterede og scorede i sejren over Aarhus Fremad. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

FC Nordsjælland indløste onsdag aften uden problemer billet til pokalturneringens kvartfinaler som det første mandskab.

Hjemme slog et reservespækket FCN-mandskab upåagtede Aarhus Fremad fra 2. division 4-1, og sammenholdt med første opgør i Silkeborg endte det på den måde 7-1 samlet.

For udeholdet var det en markant kontrast til efterårets sensationelle 4-0-sejr over Brøndby tidligere i turneringen.

FCN-træner Johannes Hoff Thorup havde skiftet ud på syv pladser i forhold til topbraget mod FC København søndag, som Farum-holdet tabte 1-2 på udebane, men der var ingen slinger i valsen mod aarhusianerne.

Den Dundee United-ejede lejesvend Carljohan Eriksson fik debut mellem stængerne, men finnen havde ud over gæsternes brag af en reducering ikke meget af lave mod et bravt spillende og kæmpende, men også overmatchet udehold.

Annonce:

Efter 24 minutter satte én af de nye i startopstillingen, midtbanespilleren Lasso Coulibaly, foden på backen Martin Freses indlæg og åbnede ballet til 1-0.

Og et kvarter senere trak kantspilleren Mads Hansen ind i banen fra sin højre kant og sparkede fladt FCN på pausestillingen 2-0 i det korte hjørne.

Den 38-årige nigerianske it-milliardær Shola Akinlade købte for en uge siden 55 procent af Aarhus Fremad, og han kommer i første omgang ind med begrænsede armbevægelser på vegne af topholdet fra 2. division.

Det samme havde Aarhus Fremad-træner Morten Dahm Kjærgaard til anden halvleg på Farum Park, hvor det ifølge ham handlede om at få “gode oplevelser” og forsøge at blive det første hold til at score mod FCN i pokalen i denne sæson.

Den mission lykkedes efter en lille times spil. Efter en FCN-domineret åbning fik det tidligere FC Midtjylland-talent Sebastian Buch nemlig plads til at svinge højrebenet et par meter uden for feltkanten, og han kvitterede ved at kanonere kuglen ind bag Eriksson.

Annonce:

Drømmehugget ændrede dog ikke på FCN’s dominans, og fem minutter efter reduceringen vristsparkede Martin Frese værterne på 3-1, inden indskiftede Rocco Ascone ti minutter før tid lukkede til 4-1 ved lidt hjælp fra Fremad-keeper Can Dursun.

Torsdag afvikles de sidste tre returkampe i kvartfinalerne.

AaB fører 2-0 inden sit besøg hos Viborg FF, Silkeborg har 2-0 med til hjemmekampen mod Sønderjyske, og endeligt skal Vejle op ad en meget stejl stigning i et forsøg på at vende 0-2 til noget positivt ude mod FC København.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: