Fifa-boss: Landskampe kan nok først spilles i 2021

Fifa venter mange udsatte landskampe i efteråret. Bliver det muligt at spille, bliver det nok i tomme arenaer

Christian Eriksen (i midten) og de øvrige danske landsholdsspillere kan måske komme til at vente længe, før de kan spille for Danmark igen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen (i midten) og de øvrige danske landsholdsspillere kan måske komme til at vente længe, før de kan spille for Danmark igen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

De fleste fodboldlandskampe vil nok ikke blive spillet i 2020 på grund af udbruddet af coronavirus og de rejserestriktioner, der er indført i mange lande.

Det siger Victor Montagliani, vicepræsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og præsident i Det Nord- og Mellemamerikanske Fodboldforbund (Concacaf), til nyhedsbureauet AP.

Der er brug for at kunne få afviklet de hjemlige turneringer, og der kan blive behov for flere datoer at spille på i efteråret, hvis næste sæson kommer senere i gang end forventet.

Fifa har allerede udsat og aflyst landskampe frem til juni, men også de planlagte kampe i september, oktober og november kan blive droppet, lyder det fra Fifa.

- Personligt tror jeg, at det måske bliver lidt af en udfordring. Ikke kun på grund af sundhedssituationen rundt omkring i verden og de forskellige grader af parathed, men også på grund af komplikationer ved at skulle rejse internationalt, lige så snart vi kan spille igen.

- Jeg tror, at de hjemlige fodboldturneringer i landene har højeste prioritet, siger Montagliani.

Canadieren anser det ikke for sandsynligt, at der kan spilles landskampe efter sommerferien flere steder i verden - heriblandt Europa - som tingene udvikler sig lige nu.

Dermed kan Danmarks planlagte kampe i Nations League i efteråret samt flere landes kampe i VM-kvalifikationen frem mod slutrunden i Qatar i 2022 komme i fare.

Fifa arbejder på mulige justeringer af programmet for VM-kvalifikationskampene i 2021, fortæller Montagliani.

Montagliani er sat i spidsen for en arbejdsgruppe i FIFA-regi, der skal håndtere coronakrisens konsekvenser for fodbolden og levere en plan fremadrettet.

En af konsekvenserne ser ud til at blive afvikling af landskampe uden tilskuere i resten af 2020.

- Hvis vi får grønt lys til at spille en fodboldkamp, så tvivler jeg stærkt på, at den første kamp bliver med fans. Det kan jeg bare ikke se. Det vil være at tage en enorm risiko, siger Montagliani.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind