Fifa fastholder milliardstøtte til kvindefodbold i krisetid

Det Internationale Fodboldforbund fastholder stor økonomisk støtte til at udvikle kvindefodbold globalt

Landsholdsanfører Pernille Harder jubler her med holdkammeraterne efter sin scoring til 12-0 i en EM-kvalifikationskamp mod Georgien i november. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Landsholdsanfører Pernille Harder jubler her med holdkammeraterne efter sin scoring til 12-0 i en EM-kvalifikationskamp mod Georgien i november. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den Internationale Spillerforenings (Fifpro) frygt for, at udsigten til en milliardstøtte til kvindefodbolden forsvinder på grund af coronaviruskrisen, er ubegrundet.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) fastholder, at fodboldforbundet i perioden 2019-2022 vil poste et beløb svarende til mere end 6,8 milliarder kroner i kvindefodbolden.

Det siger en Fifa-talsmand til den britiske avis The Guardian.

- Vi kan bekræfte, at den økonomiske støtte, som Fifa står bag, ikke vil blive påvirket af coronaviruskrisen, lyder det fra Fifa.

Talsmanden fortæller også, at støtten vil blive investeret i en lang række områder til udviklingen af kvindefodbold globalt, herunder turneringer, kompetenceudvikling og faciliteter.

Fifpro har tidligere kaldt coronaviruskrisen for 'en næsten eksistentiel trussel mod kvindefodbold', fordi økonomien i kvindefodbold er langt mindre end i herrefodbold.

Eksempelvis vil 98 procent af de kvindelige professionelle spillere ikke have råd til lønreduktion, fordi deres lønninger i forvejen ikke er høje, lød det fra Fifpro i sidste uge.

Her blev det også påpeget, at hvis løfter om investeringer afgivet før krisen blev trukket tilbage, ville udfaldet for kvindefodbolden være kritisk.

Fifa-talsmanden fortæller, at fodboldforbundet arbejder på en plan for, hvordan Fifa bedst kan støttes fodboldsporten i hele verden i forbindelse med coronaviruskrisen.