Flygter fra dansk legende

Den danske fodboldagents stjerne falmer - til sommer smutter en af hans vigtigste samarbejdspartnere

Søren Lerby (tv) har problemer med at holde fast i sine store spillere. Foto: Lars Poulsen
Søren Lerby (tv) har problemer med at holde fast i sine store spillere. Foto: Lars Poulsen

Fodboldlegenden og spilleragenten Søren Lerby har fået mere tid til at tage sig af Viktor Fischer og Pierre-Emile Højbjerg.

Den 61-årige dansker har efter fodboldkarrieren været en af de mest succesfulde danske fodboldkøbmænd, men imperiet smuldrer med bekymrende hast i disse år.

Søren Lerby repræsenterede gennem sit firma Essel Sports Management i sin storhedstid nogle kæmpe navne på den europæiske scene som Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart og Thomas Vermaelen.

Ingen af de spillere er længere hos 'hall of fame'ren.' Heller ikke Toby Alderweireld eller Ricardo van Rhijn kalder sig Essel-klienter mere.

På det seneste er Napoli-spilleren Dries Mertens slettet fra klientlisten, lige som den ombejlede, nyudnævnte landsholdsspiller Joachim Andersen også har fundet ny rådgiver ved giganterne Stellar Group.

Og oplevelsen af forfald forstærkes af, at en af Søren Lerbys vigtige partnere nu forlader biksen.

Spilleragenten Poul Erik Petersen bryder til sommer med Søren Lerby, når deres samarbejdsaftale udløber 31. august.

- Det er egentlig udramatisk. Jeg har en aftale, der udløber, og den bliver ikke fornyet, fastslår Poul Erik Petersen kortfattet.

Han ønsker ikke at gå i dybden med årsagerne til, at han efter fem års samarbejde med Søren Lerby ikke længere vil være en del af Essel Sports Management, når transfervinduet lukker til sommer.

Den vej... Yussuf Poulsen (tv) markerer hvilken vej trafikken går for spillerne, der samarbejder med Søren Lerby. Foto: Jens Meyer/AP
Den vej... Yussuf Poulsen (tv) markerer hvilken vej trafikken går for spillerne, der samarbejder med Søren Lerby. Foto: Jens Meyer/AP

Agentens exit sætter imidlertid forstærket spot på klientflugten fra Søren Lerby. Han har netop været involveret i kontraktforlængelsen med øjeblikkets varmeste dansker i Bundesligaen, Yussuf Poulsen.

Landsholdsangriberens aftale i RB Leipzig løber nu yderligere et år – frem til 2021.

Det var Poul Erik Petersen, der var katalysator for Yussuf Poulsens valg af Essel Sports Management i sin tid.

På samme måde har det tidligere Brøndby-kraftværk Christian Nørgaard i en årrække arbejdet med Lerby grundet sine forbindelser til Poul Erik Petersen.

De to spillere er sammen med Pierre-Emile Højbjerg, Viktor Fischer og Werder Bremen-spillerne Davy Klaassen og Niklas Moisander stort set de eneste store navne, som Søren Lerby stadig har i sin stald.

Ekstra Bladet har kontaktet Søren Lerby for en kommentar til udviklingen, men han har ikke svaret.

Nu slår landsholdsspiller fast: - Det var meningen!

Trist dansk EM-helt: - Nåede ikke at sige farvel

Dummer sig på pressemøde - drømmer om Real Madrid

Fodboldfrue splitternøgen i det fri