Første spiller i Kina: Tidligere United-spiller smittet

Som den første spiller i den bedste kinesiske fodboldliga er Marouane Fellaini testet positiv for coronavirus

Marouane Fellaini er smittet med coronavirus. Foto: Darren Staples/Reuters
Marouane Fellaini er smittet med coronavirus. Foto: Darren Staples/Reuters

Marouane Fellaini er smittet med coronavirus.

Det oplyser belgierens kinesiske klub, Shandong Luneng, søndag.

Den tidligere Manchester United-spiller er den første spiller i den kinesiske Super League (CSL), der er testet positiv for coronavirus.

En af verdens største racerkørere gennem tiden fortæller, at han ikke har vist symptomer på coronavirus og opfordrer samtidig til, at tests ikke skal spildes på ham. Foto: William West/Ritzau Scanpix Formel 1 Hamilton svarer på rygter

Den 32-årige belgiske midtbanespiller har en normal temperatur og føler sig fint tilpas, men han er under observation og får behandling, oplyser Shandong Luneng.

- Klubben vil gøre sit bedste for at hjælpe med behandlingen af spilleren, lyder det fra den kinesiske klub.

Fellaini er bare det seneste prominente navn i fodboldverdenen, som er smittet med coronavirus.

Sådan bor mange migrantarbejdere i Qatar. Det er umuligt for dem at holde social afstand. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen VM-arbejdere i coronahelvede

Tidligere er Chelsea-kantspilleren Callum Hudson-Odoi, Arsenal-manager Mikel Arteta samt Juventus-spillerne Paulo Dybala, Blaise Matuidi og Daniele Rugani testet positive for coronavirus.

Det samme er AC Milans tekniske direktør og tidligere stjernespiller, Paolo Maldini.

18-årige Daniel Maldini, søn af legenden og Milan-debutant i denne sæson, er også smittet.

I Spanien er der også meldt om adskillige fodboldspillere med virusset.

Blandt andre er Espanyol-angriberen Wu Lei, Kinas mest kendte fodboldspiller, smittet samt flere af kineserens holdkammerater.

Fellaini er det første bekræftede smittetilfælde i CSL, og det gør det måske vanskeligere at indlede sæsonen i april, som håbet var i Kina.

Den kinesiske liga blev udskudt en måned i marts, men blev senere udskudt på ubestemt tid.

Fellaini, som tidligere også har spillet for Everton, skiftede til Shandong Luneng fra Manchester United i februar sidste år.

Coronavirusset brød først frem i den kinesiske by Wuhan i december og har siden spredt sig til hele verden og smittet mere end 300.000 mennesker og dræbt over 13.000.

Jan Bech Andersen har lovet, at han vil støtte Brøndby økonomisk i det omfang, at det er nødvendigt. Foto: Philip Davali Sport Så hårdt ramt er din Superliga-klub