Fortuna og Brøndby sejrer og sikrer guldfinale

Fortuna Hjørring og Brøndby tørner på lørdag sammen i en direkte duel om kvindernes DM-guld i fodbold

Træner Per Nielsen har muligheden for at føre Brøndby til DM-titlen for andet år i træk med en sejr over Fortuna næste lørdag. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Træner Per Nielsen har muligheden for at føre Brøndby til DM-titlen for andet år i træk med en sejr over Fortuna næste lørdag. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fortuna Hjørring og Brøndby kommer til at dyste om DM-guldet i en direkte kamp i sidste spillerunde af Gjensidige Kvindeligaen.

Det blev en kendsgerning, da de begge vandt deres kampe i næstsidste runde lørdag.

Fortuna Hjørring vandt sin udekamp med 1-0 over Kolding Q, og så var Brøndby pisket til at vinde for at holde liv i sit guldhåb, og det lykkedes med en hjemmesejr på 4-1 over VSK Aarhus.

De to topklubber har begge gjort rent bord med fire sejre i slutspillet, der gik i gang efter coronapausen 6. juni.

Fortuna har nu 22 point, mens Brøndby har 20 på andenpladsen, og dermed kan Fortuna blive mester ved at få mindst uafgjort i sidste runde mod Brøndby på hjemmebane på lørdag klokken 14.

Lørdag faldt det på plads, at bronzemedaljerne går til FC Nordsjælland, der med hjemmesejren på 1-0 over FC Thy-Thisted Q kom op på 12 point.

Thy-Thisted kunne have overtaget tredjepladsen i tilfælde af sejr, men Amalie Vangsgaard ville det anderledes, da hun efter et kvarter scorede sejrsmålet.

Det var oprindeligt meningen, at de seks hold i mesterskabsspillet skulle mødes både hjemme og ude, men på grund af den lange coronapause blev det besluttet, at alle hold kun møder hinanden én gang.

Siden 2002 har Fortuna Hjørring og Brøndby fordelt samtlige mesterskaber mellem sig, og i de seneste seks år har de taget guld på skift.

Skal den tendens fortsætte, er det Fortunas tur i år.