Grønt lys til fodbold i Schweiz

De schweiziske myndigheder giver nu mulighed for at genoptage de professionelle fodboldligaer uden tilskuere

Frederik Sørensen og holdkammeraterne i Young Boys kan snart se en ende på coronapausen. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Frederik Sørensen og holdkammeraterne i Young Boys kan snart se en ende på coronapausen. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

Efter tre måneders ventetid kan de professionelle fodboldspillere i Schweiz komme tilbage på banen fra 8. juni.

Den schweiziske regering har givet grønt lys til at genoptage de professionelle fodboldligaer, der som følge af coronapandemien har ligget stille siden slutningen af februar.

Det skriver nyhedsbureauet dpa og flere medier.

Beslutningen er truffet i forbindelse med en generel opblødning af restriktionerne for elitesportsudøvere.

Efter de nye retningslinjer må klubberne igen indkalde til holdtræning. Hidtil har spillerne måttet træne sammen i grupper på maksimalt fem personer.

Den schweiziske fodboldliga skal dog sige god for planen, inden det ligger helt fast, hvornår der igen skal spilles professionel fodbold i alpelandet.

Forbuddet mod forsamlinger på mere end 1000 mennesker bliver opretholdt hen over sommeren, og derfor skal kampene i givet fald foregå uden tilskuere.

Der er spillet 23 ud af de planlagte 36 runder i den bedste række, Super League. Da turneringen blev indstillet kørte St. Gallen og Young Boys parløb i toppen af tabellen med 45 point hver.