Holdkammerat mindes legenden: ’Det er sgu så trist’

Flemming Nielsen spillede på det legendariske OL-landshold i 1960 med nu afdøde Poul Pedersen og ærer sin gamle anfører

Poul Pedersen (th) i kamp for Danmark mod Norge i 1961. Foto: Polfoto.
Poul Pedersen (th) i kamp for Danmark mod Norge i 1961. Foto: Polfoto.

Henning Enoksen, Harald Nielsen og nu Poul Pedersen. I løbet af kort tid er tre af de store profiler på det legendariske sølvhold fra OL i Rom i 1960 gået bort, og selv om det naturligvis kun går den ene vej, piner det en af de gamle kæmper fra dengang.

82-årige Flemming Nielsen fik nyheden om Poul Pedersens død tidligt tirsdag, og den bramfri, stadigt aktive fodboldspiller lader følelserne få frit spil, da Ekstra Bladet fanger ham på mobilen.

- Det er sgu så trist. Der er godt nok mange efterhånden, der er væk. Der går knapt nok en uge, uden at der kommer en kedelig meddelelse, siger Flemming Nielsen.

- Min hilsen går til familien med dyb respekt for en brandgod kammerat, en fremragende fodboldspiller og en fornuftig anfører.

- Han mistede aldrig overblikket og talte pænt. Det gjorde vi andre ikke altid, men han var altid nobel og sørgede for, at det hele forløb så godt som muligt. Det er fandeme trist som de forlader os alle sammen, siger Flemming Nielsen.

Poul Pedersen (tv) i kamp for AIA. Foto: Polfoto.
Poul Pedersen (tv) i kamp for AIA. Foto: Polfoto.
 

Den tidligere landsholdsspiller har aldrig stillet støvlerne på hylden, men spiller fortsat hver mandag ’gammelmandsfodbold’ i AB sammen med en flok kammerater. Fem mod fem.

- Ja, jeg er 82, og jeg er ikke rigtigt klog – jeg spiller stadig, siger Flemming Nielsen med et grin.

- Vi har det sjovt, så vi bliver ved så længe, vi kan. Vi er alle pensionister, og vi har fundet den smarte løsning, at vi sammen med modstanderne efter kampene får et par stykker smørrebrød og en bajer eller to.

- Og så ordner vi verdenssituationen. Det er en god ting, for man mødes og har det sjovt. Og de gamle historier, vi fortæller, bliver jo ikke ringere af at blive genfortalt, siger Flemming Nielsen.

Han så sidst Poul Pedersen, da denne fejrede sin 80-års fødselsdag i Aarhus. Flemming Nielsen og Harald Nielsen fulgtes i bil derover og fik genopfrisket alle de gode minder. Allerede dengang kunne han konstatere, at mange af kammeraterne på sølvholdet var faldet fra.

- Det er livets barske vilkår, men det er alligevel trist. Man må tage det, som det kommer, siger Flemming Nielsen, som i denne stund dog glæder sig over, at Poul Pedersen nåede at opleve at blive indlemmet i Hall of Fame.

- Man er tilbøjelig til mange gange at hylde folk længe efter, de er faldet fra. Det er sgu synd. Man skal hylde dem, mens de er her, siger Flemming Nielsen.

Landsholdsfodbold Landsholdslegenden Henning Enoksen er død

Se også: Den danske fodboldhelt Guld-Harald er død

Plus Sådan gik det Sølvholdet