Jacob Barrett skifter OB ud med Bundesliga-oprykker

Den 25-årige OB-back skal efter sommerferien tørne ud for oprykkeren Arminia Bielefeld i Bundesligaen

Jacob Barrett Laursen skal spille Bundesliga-fodbold efter sommerferien. Han har fået en treårig aftale med oprykkerne fra Arminia Bielefeld. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jacob Barrett Laursen skal spille Bundesliga-fodbold efter sommerferien. Han har fået en treårig aftale med oprykkerne fra Arminia Bielefeld. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fodboldspilleren Jacob Barrett Laursen vinker farvel til Odense og skal efter sommerferien spille for Bundesliga-oprykkeren Arminia Bielefeld, hvor han har fået en treårig aftale.

Det oplyser OB i en pressemeddelelse.

Den 25-årige venstreback startede karrieren i AaB, inden han skiftede til italienske Juventus.

Opholdet i det norditalienske kastede ikke succes af sig, og Jacob Barrett blev lejet tilbage til OB i Superligaen.

Lejeopholdet blev gjort permanent, og Barrett har tilbragt de seneste syv år i Odense. I den tid har han spillet 127 kampe, scoret otte mål og lavet 16 assister.

- Det har været en fantastisk tid i Odense, hvor jeg nu har været i hele syv år.

- Det siger lidt om, hvor meget jeg holder af klubben, og de folk, jeg har med at gøre hver dag i Ådalen, siger han.

Sportsdirektør i Arminia Bielefeld Samir Arabi udtaler, at klubben har holdt øje med danskeren i lang tid.

- Vi er overbeviste om, at han bliver en god offensiv back. Hans fart og løbepensum passer godt ind i vores spillestil. Vi er glade for, at Jacob har besluttet sig for at komme til Bundesligaen, siger han.

Jacob Barrett Laursen takker Joan Simun Edmundsson, som han spillede sammen med i Odense mellem 2016 og 2018, og som Laursen nu igen bliver holdkammerat med i Tyskland.

- Jeg spillede med ham i Odense for et par år siden, så jeg havde adgang til en masse informationer om Arminia Bielefeld. Så beslutningen om at komme dertil var nem, siger han.

Arminia Bielefeld-træner Uwe Neuhaus glæder sig til at få holdets nye venstreback i gang.

- Jacob har fået en fremragende fodbolduddannelse, og har allerede været i den bedste danske række. Vi ser ham som en beslutsom spiller, der passer godt ind på holdet, siger han.