Annonce:
Annonce:

Kaos efter krisemøde: UEFA er dybt splittet om Platini

Russisk sportsminister taler om fuld støtte, men det afviser Allan Hansen, der er det danske medlem af UEFA's eksekutivkomite

Annonce:
Følg Fodbold

Efter et heldags krisemøde i UEFA's nærmest forseglede hovedkvarter i Nyon i Schweiz var den den russiske sportsminister, Vitaly Mutko, først ude af røret og sagde i følge nyhedsbureauet AP, at alle medlemmerne af UEFA's eksekutivkomite har udtrykt deres fulde støtte til forbundets suspenderede præsident, Michel Platini.

Ud over at være sportsminister sidder Mutko i både UEFA og FIFA's eksekutivkomite, hvor han er kendt for at være en nær allieret af Platini og Blatter.

De blev begge i sidste uge suspenderet i 90 dage af FIFA's etiske komite på grund af en mistænkelig udbetaling på næsten 14 millioner kroner i 2011 fra Blatter til Platini.

Men det danske medlem af UEFA's eksekutivkomite, Allan Hansen, kan ikke genkende Mutkos udlægning af mødet.

Vi blev enige om tre ting, siger Allan Hansen til Ekstra Bladet og forklarer:

Annonce:

1) Samtlige 54 medlemmer af UEFA er enige om, at vi respekterer Platinis store arbejde for UEFA.

2) Vi støtter hans ret til at få en fair behandling i forhold til de forskellige retsinstanser.

3) Vi opfordrer alle appelinstanser til at behandle hans sag hurtigt. Det gælder også den internationale sportsdomstol, CAS.

-- Det siger sig selv, at hvis han bliver dømt, så er han ude af spillet. Så bliver han ikke præsident for FIFA. Bliver han frikendt er det op til de enkelte landes moral, om de alligevel vil stemme på ham som præsident for FIFA, siger Allan Hansen.

FIFA-farcens UEFA-skurk: Platini må ud nu

Det engelske medlem af eksekutivkomiteen, David Gill, forlod mødet uden at mæle en lyd. Samme scene gentog sig, da en håndfuld tyske reportere forsøgte at trække en kommentar ud af præsidenten for det tyske fodboldforbund, Wolfgang Niersbach.

Annonce:

De internationale nyhedsbureauer fortæller, at UEFA's medlemslande langt fra er enige om at fortsat at holde hånden over Platini. Det nævnes, at en del af landene overvejer at bringe hollænderen Michael Van Praag i spil som kandidat til præsidentposten i FIFA.

DBU's formand Jesper Møller deltog også i mødet i Nyon.

-- Jeg havde personligt gerne set, at vi havde lavet en Plan B med en ekstra kandidat, men jeg må respektere, at hovedparten af mine kolleger foreløbig ønsker at afvente sagens forløb, siger Jesper Møller.

Fristen for at stille op udløber den 26. oktober, og det er tvivlsomt om Platinis appelsager kan nå at blive behandlet inden. De europæiske fodboldledere er med andre ord under et tidspres.

Præsidentvalget i FIFA finder sted den 26. februar næste år, og UEFA-landene er enige om, at man ikke skal udskyde datoen.  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: