Klar konklusion: Trygt at se fodbold i Danmark

Hos Divisionsforeningen mener direktør Claus Thomsen, at det er sikkert at tage på stadion og se fodbold

AGF kunne fejre bronzemedaljerne med en del fans på stadion 26. juli, da sæsonen blev afsluttet. Der blev indført et hav af regler for at minimere risikoen for coronasmitte blandt både spillere og tilskuere. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGF kunne fejre bronzemedaljerne med en del fans på stadion 26. juli, da sæsonen blev afsluttet. Der blev indført et hav af regler for at minimere risikoen for coronasmitte blandt både spillere og tilskuere. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ud af i alt 10.373 coronaprøver var 7 positive i Superligaen og 1. division i de 11 uger, hvor sæsonen blev afsluttet i de to rækker.

Det er status fra Divisionsforeningen, og tallene glæder direktør Claus Thomsen.

Han mener, at det skyldes de protokoller, der blev indført efter coronapausen, og som skulle begrænse risikoen for smitte.

- Vi er lykkedes med at skabe et ansvarligt miljø, hvor alle i trupperne har levet normalt ved siden af deres fodboldarbejde - og alligevel har vi kunnet holde smitte ude af trupperne, siger Thomsen i en pressemeddelelse.

- De protokoller, spillere og klubber har skullet følge, har virket så godt, at vi har kunnet reagere hurtigt på de få positive prøver, der har været, og hver gang sørget for at bryde alle potentielle smittekæder tidligt, siger han.

Divisionsforeningen fik også lavet omfattende retningslinjer for tilskuere på stadion.

Trygt miljø
Claus Thomsen mener, at det er sikkert nok at tage på stadion og se en fodboldkamp under de gældende forhold.

- Ingen fodboldkamp med tilskuere i Danmark har kunnet konstateres at være en smittesprederbegivenhed.

- Ligesom med spillerne og resten af truppen har vi også skabt et trygt miljø for fodboldfans, så de kan følge deres hold på stadion i kontrollerede omgivelser, siger Thomsen.

Omkring 1200 personer blev testet ugentligt i og omkring fodboldklubberne i Superligaen og 1. division i 11 uger i træk.

Sæsonerne i de to bedste rækker blev afsluttet for to uger siden.

- Det er lige så sikkert at tage til fodboldkamp som at bevæge sig rundt andre steder i Danmark - og vores mulighed for smitteopsporing bliver ikke tilbudt ved mange andre samfundsaktiviteter, påpeger direktøren.

Se også: Tidligere Esbjerg-spiller på vej mod Liverpool

Se også: Henter talent i Superliga-klub

Se også: Daramy på trøjejagt: Vild med Rashford

Sport og Spil FCM's transfersommer: Sådan vil de handle

Skiftet til franske Lorient gik i vasken for Mustapha Bundu - og det kunne skiftet til Anderlecht også nemt have gjort. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Højt spil om Bundu: Var rasende på AGF

3 kommentarer
Vis kommentarer