Annonce:
Annonce:

Klopp grubler over forsvar mod FCM efter van Dijk-skade

Med en knæskade, der holder Virgil van Dijk ude i lang tid, skal Liverpool stable et nyt forsvar på benene

Det så ikke godt ud, da Everton-keeper Jordan Pickford brutalt tacklede Liverpools stopper Virgil van Dijk i lokalrivalernes 2-2-kamp i Premier League 17. oktober.
 Foto: Peter Byrne/Reuters
Det så ikke godt ud, da Everton-keeper Jordan Pickford brutalt tacklede Liverpools stopper Virgil van Dijk i lokalrivalernes 2-2-kamp i Premier League 17. oktober. Foto: Peter Byrne/Reuters
Annonce:
Følg Fodbold

Liverpools sæson led et alvorligt knæk, da holdets stærke stopper Virgil van Dijk brutalt blev tacklet af Everton-målmanden Jordan Pickford for ti dage siden.

Van Dijk er ude på ubestemt tid - måske hele sæsonen - og det svækker Liverpools defensiv, som i forvejen er hårdt ramt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp erkender, at det er en vanskelig opgave at erstatte hollænderen med andre spillere i truppen og samtidig bevare den defensive styrke.

Det fortæller den tyske træner før tirsdagens Champions League-opgør mod FC Midtjylland på Anfield.

- Alle hold i verden ville savne Virgil van Dijk, han er den bedste midterforsvarer i verden. Han har næsten spillet samtlige kampe, siden han ankom for næsten tre år siden, siger Klopp.

- Alle gutterne har spillet sammen med Virgil. De er ikke vant til andre som makkere. Det skal dog nok blive bedre.

Annonce:

- Det kræver bare tid at få forsvaret op på et bestemt niveau. Vi forventer ikke perfektion, men der er plads til forbedringer, siger Klopp.

Uden van Dijk, som blev skadet i Merseyside-derbyet 17. oktober, har Liverpool spillet to kampe, og begge er vundet med kun et enkelt indkasseret mål til følge.

Det blev til en 1-0-sejr ude over Ajax i den første gruppekamp i Champions League. Og i lørdags vandt Liverpool 2-1 hjemme over Sheffield United i Premier League.

Den defensive midtbanespiller Fabinho er rykket ned som makker til stopperen Joe Gomez. Brasilianeren begik det straffespark, som Sheffield United scorede til 1-0 på, og han havde generelt defensive problemer i kampen.

- Fabinho, som normalt spiller som 6'er, har været nødt til at spille ved siden af Joe. Med dem har vi gjort det godt, og det vil 100 procent blive bedre.

- Men uheldigvis tager alting i livet tid, og at bygge et forsvar op tager også tid, siger Klopp.

Annonce:

Ud over van Dijk ser Liverpool ud til at skulle undvære midtbanespillerne Thiago Alcântara og Naby Keita samt den centrale stopper Joel Matip, der alle er ude med skader.

- Det bliver virkelig en udfordring. FC Midtjylland spiller direkte i sit opbyggende spil, har erfarne forsvarere, fart på kanterne, gode midtbanespillere og fysik oppe foran.

- De har en klar plan, advarer Klopp, som lover også at finde sin plan til opgøret.

Kampen går i gang tirsdag klokken 21.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: