Krigen optrappes: Stor dansk spilleragent går solo

John Sivebæk sælger sin andel af Pro XI og går solo. Emilianos Marcondes-agent, Antoni Alexandrakis, bliver ny mand i firmaet

John Sivebæk er blevet købt ud af Pro XI. Foto :Erik Kragh
John Sivebæk er blevet købt ud af Pro XI. Foto :Erik Kragh

Spilleragenternes kamp omkring landets bedste fodboldspillere optrappes i hovedstadsområdet.

Det signaleres af seneste skridt fra det markante agentfirma Pro XI, der henter en af områdets stærke agenter, Antoni Alexandrakis, ind i ejerkredsen, samtidig med at navnkundige John Sivebæk - med base i Vejle - købes ud og nu står alene.

- Det er ikke noget dramatisk. Jeg har startet mit eget firma, og Pro XI er splittet op i to enheder, hvor jeg står for Sivebæk Sports Management. Vi kommer stadig til at samarbejde, fastslår John Sivebæk over for Ekstra Bladet.

- Der er ikke noget dramatik i det. Vi skal forhåbentlig stadig lave nogle ting sammen, men John kører sit eget derovre nu, og vi kører vores. Det er der ikke så meget hokuspokus i det, siger spilleragenten Michael Johansen, der har drevet Pro XI med Sivebæk de seneste syv år, mens Niclas Jensen er kommet til undervejs.

Antoni Alexandrakis, der bl.a. er agent for Emiliano Marcondes, træder ind i ejerkredsen af Pro XI, og dermed får agentfirmaet en klar slagside mod øst med samtlige agenter baseret i hovedstadsområdet.

Antoni Alexandrakis arbejder med Emiliano Marcondes. Foto: Jens Dresling
Antoni Alexandrakis arbejder med Emiliano Marcondes. Foto: Jens Dresling

Med FC Nordsjælland, Brøndby, FC København og Lyngby inden for kort afstand, er området yderst attraktivt for fodboldens købmænd, fordi der arbejdes intenst med talentudvikling samtidig med, at klubberne er dygtige til at forhandle store overgangssummer på plads.

Det har skærpet konkurrencen blandt agenterne i området, hvor især svenske Hasan Cetinkayas entré på det danske marked har fået konkurrenterne til at trappe op.

Både Ivan Marko Benes og Allan Bak Jensen er andre store agenter, der har styrket tilstedeværelsen i hovedstadsområdet på det seneste.

Krigen om talenterne forbliver imidlertid ufortalt, når Pro XI skal forklare skridtet med Antoni Alexandrakis.

- Antoni ville gerne sammen med nogen. Vi synes, at han kunne bidrage på nogle de ting, vi ikke kunne. Antoni taler mange sprog. Han mestrer syv sprog, og i vores branche kan de godt lide, at man taler sproget, siger Michael Johansen.

John Sivebæk startede i sin tid som agent sammen med navnkundige Karsten Aabrink og har arbejdet i branchen i snart 20 år. Han er på agentsiden mest kendt for sit samarbejde med Thomas Gravesen, som han i sin tid sendte til Real Madrid.

Sivebæk repræsenterer aktuelt Brøndbys Frederik Rønnow og FCK-spilleren Kasper Kusk. Aftalen med Rønnow udløber ifølge Ekstra Bladets oplysninger til nytår, og alt peger mod at Brøndby-målmanden vælger en ny agent til den tid.

Se også: Gravesen tæt på at slutte karrieren i Vejle

Se også: Agent afslører: Seriøst bud på stor Superliga-profil

Se også: Ville hylde Superliga-topscorer med tifo: Men blev totalt til grin

Se også: Ståle midt i kæmpe FCK-krise: 'Jeg har ikke en gang tænkt tanken'

Se også: Tidligere Real Madrid-stjerne: Gravesen var et fænomen!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere