12 kampe uden nederlag: Sisto strålede i historisk sejr

Pione Sisto lyste op på en aften, hvor Åge Hareide ikke fik så mange svar, før VM-truppen skal udtages – det meste giver nemlig sig selv

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det danske landshold fortsætter, hvor det slap i 2017. Stimen af kampe uden nederlag stoppede ikke i testkampen mod Panama, der også har kvalificeret sig til VM.

Det blev en smal 1-0 sejr på Brøndby Stadion på en fornem scoring af Pione Sisto midtvejs i anden halvleg. En sejr, der var mindst et par mål for lidt til Åge Hareides tropper.

Yussuf Poulsen brændte en friløber før pausen, og Nicolai Jørgensen var bestemt ikke skarp i de tilfælde, hvor han fik muligheden foran målet.

Med sejren er det danske landshold nu ubesejret i 12 kampe i træk, hvilket er rekord. Syv sejre og fem uafgjort er den stime som Åge Hareides mandskab indledte tilbage i november 2016 mod Kasakhstan.

Jørgensen virker lidt rusten
Man kan diskutere om den slags testkampe overhovedet har sin berettigelse, hvis man ikke skal til en forestående slutrunde, fordi intensiteten er lav og spillerne ikke yder det maksimale, når der intet står på spil. Omvendt er kampene for Danmark og Panama et led i VM-forberedelserne, hvor trænerne søger svar på, hvem der skal med i de endelige VM-trupper.

På Brøndby Stadion fik Åge Hareide ikke så mange svar, fordi han reelt har hovedparten af sin startformation klar til VM-åbningen mod Peru 16. juni. Han fik set, at Mathias Zanka Jørgensen er en habil stopper og et oplagt alternativ, hvis Andreas Bjelland ikke er spilleklar. Han fik også set, at Nicolai Jørgensen er meget rusten. Feyenoord-bomberen er langt fra VM-formen. Uskarp og uden den timing, der gjorde ham til topscorer i Æresdivisionen i sidste sæson.

Han havde to store muligheder – et hovedstød og en svag afslutning forbi mål – hvor han burde have scoret.

Artiklen fortsætter under billedet..

Kasper Schmeichel var rasende over den svinestreg, der kostede en Panama-spiller et rødt kort. Foto Lars Poulsen
Kasper Schmeichel var rasende over den svinestreg, der kostede en Panama-spiller et rødt kort. Foto Lars Poulsen
 

Sisto overstrålede alle
Til gengæld fik landstræneren set, at Pione Sisto er i fremragende spillehumør. Den lille, dribler med det lave tyngdepunkt scorede karrierens første landskampmål og leverede en overbevisende indsats i de 71 minutter, han fik på banen.

Konstant i bevægelse og hele tiden udfordrende i sit spil. Det var ikke til at se, at han har været lidt ude og inde af Celta Vigo-mandskabet på det seneste.

Åge Hareide fik ikke set Andreas Christensen i kamp. Chelsea-spilleren, der sad ude med en muskelskade, var tiltænkt en rolle som alternativ til William Kvist på den defensive midtbane. Men nu må landstræneren vente med at se Andreas Christensen i den nye position tirsdag i Aalborg mod Chile.

Det blev ingen stor aften for Danmarks kreatør – Christian Eriksen. Han sjuskede og virker knapt så veloplagt på det elendige græstæppe på Brøndby Stadion. Efter en hektisk periode i Tottenham blev han skånet og skiftet ud efter en times spil.

Ingen marts-kampe i Danmark
Læresætningen for DBU efter marts-testen mod Panama må være, at testkampe på den årstid ikke spilles på dansk grund, fordi vejrforholdene er så usikre. 

Åge Hareide måtte aflyse træningen både mandag og tirsdag på grund af det danske vintervejr. Siden er træningen de næste dage flyttet til Malmö, fordi der ikke er ordentlige græs-træningsbaner i Københavns området.

Læg dertil, at banen i Brøndby på ingen måder indbyder til hurtigt, direkte og flydende kombinationsspil, som det danske landshold gerne vil spille.

Pione Sisto blev kåret til kampens spiller efter sin scoring. Foto: Lars Poulsen
Pione Sisto blev kåret til kampens spiller efter sin scoring. Foto: Lars Poulsen
 

United bekræfter bombe: Zlatan stopper øjeblikkeligt

Nu bliver det dyrere at streame sport i Danmark

Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet