Annonce:
Annonce:

18-årig målmand opdaget i computerspil - scorede i landsholds-debut!

Kai McKenzie-Lyle blev opdaget gennem computerspillet Football Manager. I den forgangne uge debuterede han for Guyanas landshold - med scoring og et reddet straffespark

Kai McKenzie-Lyle har fået en lyn-landsholdskarriere på grund af computerspillet Football Manager. Foto: Barnet FC
Kai McKenzie-Lyle har fået en lyn-landsholdskarriere på grund af computerspillet Football Manager. Foto: Barnet FC
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

For et års tid siden var der formentlig ikke en eneste borger i Guyana, der kendte til teenageren Kai McKenzie-Lyle. Og da slet ikke de ansatte i det nationale fodboldforbund.

Sådan er det ikke længere. For op til lanceringen af computerspillet Football Manager 17 kontaktede et par af spillets researchere Guyanas fodboldforbund og gjorde dem opmærksomme på, at der i den engelske League 2-klub Barnet løb en 18-årig målmand rundt, der var spilleberettiget for landet.

Chefscout Faisal Khan besigtigede teenageren, og så blev der handlet hurtigt. I den forgangne uge tørnede Kai McKenzie-Lyle så ud for Guyana - endda hele to gange i det caraibiske mesterskab, Caribbean Cup.

Og det med en vis hovedrolle.

Annonce:

For i sin debut mod Surinam kom han såmænd på scoringslisten, da han i sidste minut af den forlængede spilletid headede et frispark i mål til slutresultatet 3-2. Desværre for McKenzie-Lyle og Guyana var det i Surinams favør.

- Da jeg løb med frem på frisparket gik det op for mig, at jeg var måske 30 cm. højere end alle de andre spillere.

- Fyren, der tog frisparket, sagde, at han ville sigte efter mig, og jeg sagde, at jeg ville heade til den. Det gjorde jeg, og den gik over målmanden og hoppede i mål.

- Det tog et par sekunder for mig at begribe, at jeg havde scoret, men min umiddelbare reaktion var at løbe tilbage til målet, så vi kunne komme i gang igen og jagte udligningen, siger Kai McKenzie-Lyle til Barnets hjemmeside.

Men der var mere i den succesfulde teenager.

For i Guyanas anden gruppekamp mod storfavoritterne fra Jamaica fik han igen en hovedrolle - denne gang reddede han et straffespark.

Det var med et kvarter tilbage og ved stillingen 2-2, at han vandt duellen mod Cory Burke og dermed holdt Guyana inde i kampen.

Det var dog en stakket frist, for i den forlængede spilletid scorede Jamaica to gange, og Kai McKenzie-Lyle og Guyana var dermed færdig ved Caribbean Cup.

Det lader dog ikke til, at Guyana er færdig med McKenzie-Lyle. Så noget godt er der kommet ud af Football Manager.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: