Annonce:
Annonce:

18 sekunders drama ændrede alt

Et straffespark, der skulle tages om, i en kamp, som allerede var spillet, sendte Englands U19-landshold for kvinder til EM

18 sekunders spil og en scoring på straffespark sendte det engelske U19-landshold for kvinder videre til EM-slutrunden. (Foto: AP)
18 sekunders spil og en scoring på straffespark sendte det engelske U19-landshold for kvinder videre til EM-slutrunden. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

En af de mere bizarre omkampe - det vil sige 18 sekunders spilletid - gjorde torsdag ikke så lidt af en forskel for Englands U19-landshold for kvinder.

Der stod 2-1 til Norge i EM-kvalifikationskampen mod England 4. april, da englænderne i det sjette minuts overtid blev tildelt et straffespark af den tyske dommer, Marija Kurtes. Da en eller flere engelske spillere løb ind i feltet, inden sparket var taget, dømte Kurtes indirekte frispark til de norske kvinder, hvorefter kampen sluttede.

UEFA efter vild fejl: Sidste 18 sekunder spilles om

Det var dog så dramatisk en fejldom, at UEFA sendte dommer Kurtes hjem fra turneringen og dikterede de sidste 18 sekunder af kampen spillet om. For der skulle ifølge reglerne have været dømt omspark.

Annonce:

Torsdag blev de 18 sekunder så afviklet, og englændernes anfører Leah Williamson blev sat til at sparke det famøse straffespark, som hun allerede havde scoret på én gang i den oprindelige kamp.

Williamson levede også i anden omgang op til tilliden og sendte sit hold videre til EM med et veludført spark, idet englænderne med 2-2-resultatet tog gruppens førsteplads på bedre målscore end Norge. Havde anføreren ikke scoret på sparket, havde England ikke kvalificeret sig.

De norske kvinder kommer dog også med til EM, idet de kvalificerer sig som bedste 2'er fra de seks grupper.

Også de danske U19-kvinder kvalificerede sig torsdag til EM ved at besejre Holland med 1-0 og dermed tage maksimumpoint i deres gruppe.

Udover de tre nævnte hold spiller også Spanien, Sverige, Frankrig, Tyskland og værtsnationen Israel med, når EM starter 15. juli.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: