22 straffespark i vild Africa Cup-finale

Elfenbenskysten normale reservemålmand Baobacar Barry scorede det afgørende mål i finalen mod Ghana, hvor alle 11 spillere fra begge hold nåede at sparke

De to holds stjernespillere, Elfenbenskystens Yaya Touré og Ghanas André Ayew, scorede begge på deres straffespark. (Foto: AP/Sunday Alamba)
De to holds stjernespillere, Elfenbenskystens Yaya Touré og Ghanas André Ayew, scorede begge på deres straffespark. (Foto: AP/Sunday Alamba)

Elfenbenskysten har søndag aften for anden gang i historien vundet Africa Cup of Nations efter en finalesejr over Ghana.

Ligesom i 1992 sikrede ivorianerne sig den afrikanske titel efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence, da kampen var endt 0-0 efter ordinær og forlænget spilletid.

Den store helt blev Elfenbenskystens reservemålmand Baobacar Barry, der først reddede et straffespark, inden han selv scorede det afgørende mål fra ellevemeterpletten til 9-8.

Det gik heftigt for sig (Foto: Zuma) Landsholdsfodbold TV: Vild tilskuerballade: 'Det er en krigszone'

Den 35-årige keeper havde fået chancen fra start for første gang i turneringen på grund af en skade hos førstemålmand Sylvain Gbohouo.

Finalen bar ligesom størstedelen af turneringens øvrige opgør præg af få målchancer.

Det stjernebesatte hold fra Elfenbenskysten med spillere som Yaya Touré, Gervinho og Wilfried Bony formåede på skuffende vis ikke at skabe noget som helst.

Ghana var tættest på med to stolpeskud. Christian Atsu og André Ayew havde hver et forsøg på målrammen.

Ghanesiske fans måtte flygte, efter de blev angrebet af værtsnationens tilhængere. (Foto: Sunday Alamba/AP) Landsholdsfodbold Skandaløs afslutning: Ghana ydmyger værter

Det var, som om at kampens betydning fik de to hold til at holde igen. Tanken om en scoring til modstanderne ødelagde alle satsninger fremad på banen, og så endte det i en nervepirrende afgørelse på straffespark.

Slutrunden i Ækvatorial-Guinea har været ramt af flere skandaler end store fodboldoplevelser.

Værtsnationen var involveret i to af turneringens mere mørke kapitler. Først da holdet i kvartfinalen mod Tunesien fik foræret et straffespark af kampens dommer og endte med at avancere.

Elfenbenskystens spillere er nu videre til finalen i Africa Cup of Nations. (Foto: AP/Themba Hadebe) Landsholdsfodbold Elfenbenskysten leger sig i afrikansk finale

Siden blev semifinalen mod Ghana skæmmet af vold på tilskuerpladserne, hvor de ghanesiske tilhængere frygtede for deres sikkerhed.

0 kommentarer
Vis kommentarer