25 år efter EM-triumfen: Danmark møder Tyskland igen

Det danske fodboldlandshold møder Tyskland i en testkamp i juni som markering på EM-triumfen i 1992.

Kim Vilfort og de andre EM-helte nedlagde tyskerne i Gøteborg i 1992. Nu vil Tyskland have revanche. Foto: All Over Pres.
Kim Vilfort og de andre EM-helte nedlagde tyskerne i Gøteborg i 1992. Nu vil Tyskland have revanche. Foto: All Over Pres.

Dansk landsholdsfodbold og måske dansk sport i det hele taget har aldrig oplevet noget større, end da det danske landshold i 1992 tog til Sverige på et EM-afbud og vandt EM-slutrunden.

Det er denne situation, UEFA gengiver fra en lidt anden vinkel - og skarpere beskåret, så Kim Vilfort glider ud af billedet. (Arkivfoto: Claus Poulsen/All Over Press) Landsholdsfodbold UEFA i ny brøler: Hvem er Kim Vilfort egentlig?

I finalen blev det til en historisk sejr på 2-0 over favoritter fra Tyskland, og nu markerer DBU, at det er 25 år siden, at Danmark vandt EM-slutrunden. Tyskland har nemlig sagt ja til en testkamp mod det danske landshold den 6. juni 2017. Det er endnu uvist, hvilket stadion kampen skal spilles på. Det kan altså også blive en udekamp.

- Jeg håber, at masser af fans vil komme på stadion – ikke kun for at bakke op om spillerne, men i særdeleshed også fordi det bliver en seværdig kamp. Vi har et godt hold, og vi skal spille mod verdens bedste – det er en perfekt prøvelse for os, inden vi står over for Polen og Rumænien på hjemmebane i efteråret, siger landstræner Åge Hareide, der godt kan huske den danske EM-triumf, til DBUs hjemmeside.

- Ja, jeg var dengang U16-træner i Norge, så jeg så den hjemme fra stuen. Det var en fantastisk kamp, som alle husker, siger han.

Landsholdet vandt finalen dengang med Richard Møller Nielsen som landstræner, og det var med mål af John 'Faxe' Jensen og Kim Vilfort i finalen. I semifinalen vandt Danmark en sand gyser efter straffesparkskonkurrence over Holland. Den ordinære kamp var endt 2-2, blandt andet efter to mål af Henrik 'Store' Larsen.

Joachim Löw, den tyske landstræner, siger:

- Danmark har altid formået at udvikle topspillere. De står for moderne, kreativ og inspirerende fodbold - også selvom de missede europamesterskaberne i Frankrig. Vi er fantastisk glade for muligheden for at spille mod dem 25 år efter finalen i europamesterskaberne i 1992 - lige så glade, som fansene er.

Niels Frederiksen vil i semifinalen. Foto: Jonas Olufsson. Landsholdsfodbold U21-træner trods rå lodtrækning: Vi skal i semifinalen

Marcus Ingvartsen og de øvrige U21-talenter kommer på en vanskelig opgave ved sommerens EM. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Brutal lodtrækning til danske talenter

Danske Andreas Christensen er med i firback-kæden på UEFA's nykårede All Star-hold. Foto: Lars Poulsen/Polfoto U21EM Dansk stortalent med på All Star-hold

Efter slutfløjtet i Göteborg. Tyskland er knust, og jublen vil ingen ende tage. (Polfoto/Kim Agersten) Sport EM-92 kamp for kamp: Da Danmark gik amok

11 kommentarer
Vis kommentarer