Annonce:
Annonce:

32-årig spiller død: Dansk EM-modstander i chok

Danmark møder Holland i EM-slutrunden, men værtsnationen har fået en tragisk optakt

Hollands landshold er i chok efter tidligere landsholdsspiller er død i en alder af 32 år kort før EM-start. Foto: AP
Hollands landshold er i chok efter tidligere landsholdsspiller er død i en alder af 32 år kort før EM-start. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Holland arrangerer kvindernes EM i fodbold med start på lørdag, men nu er optakten til turneringen skæmmet af et tragisk dødsfald.

Det hollandske landshold, som Danmark møder i gruppespillet, er således ramt af stor sorg, da den tidligere landsholdsspiller Sylvia Nooij i weekenden er død i en alder af blot 32 år.

- Vi er chokerede over den pludselige død til den tidligere landsholdsspiller Sylvia Nooij (32). Vi sympatiserer med de pårørende, lyder det i en officiel melding fra det hollandske fodboldforbund.

Nooij spillede på det hollandske landshold fra 2009 til 2012, men blev i lørdags ramt af et epileptisk anfald, som hun ikke overlevede.

Også landstræneren er ramt.

Annonce:

- Nyheden er meget hård og svær at forstå. Jeg har arbejdet mange år med Sylvia Nooij, og vi er alle chokerede og bedrøvede, siger den hollandske landstræner Sarina Wiegman til fodboldforbundets hjemmeside.

Dødsfaldet har også påvirket andre - blandt andet den svenske landsholdsmålmand Hedvig Lindahl.

- Al min medfølelse til hendes nære og hele fodboldfamilien i Holland. Forhåbentlig kommer EM til at give lidt energi, skriver målmanden.

Herreholdet i ADO Den Haag, Sylvia Nooijs klub, har udtrykt medfølelse ved at spille med sørgebind:

EM-slutrunden i Holland åbnes på søndag, hvor Holland møder Norge, mens Danmark senere på aftenen møder Belgien i samme gruppe. Torsdag møder Danmark så værtsnationen, mens Danmark mandagen efter spiller mod Norge i sidste gruppekamp. EM-finalen spilles 6. august.

Sylvia Nooij var forsvarsspiller i ADO Den Haag, men født i Amsterdam. Hun vandt mesterskaber og pokaltitler med sin klub, men skiftede ikke til Ajax, da de kom med et kvindehold.

Annonce:

- Jeg har to favoritklubber. Ajax hos mændene og ADO Den Haag hos kvinder, og det ændrer sig aldrig, sagde hun ifølge Indebuurt.nl, der beskriver hendes som loyal over for de mennesker, der betød noget for hende.

Hun stoppede karrieren i 2014 efter 131 kampe for ADO Den Haag og blev så assistenttræner.

- ADO Den Haag skylder dig enorm tak, og det bliver svært at komme over dette store tab. Vi vil savne dig enormt. Din død efterlader et tomrum. Et tomrum for din familie, for dine venner, men også et tomrum for ADO Den Haag. Din klub, min klub, vores klub, lyder det.

Danske fodboldkvinder får klø i skidt EM-test

Dansk landsholdsangriber afgør tysk pokalfinale

Her kan du blive klogere på Nadia Nadim - der er Danmarks kantede stjerne Danmarks kvindelige Zlatan: Min far blev skudt af Taliban

Læs også det store interview med Pernille Harder - Danmarks største stjerne, der har vundet priser sammen med Zlatan Ibrahimovic flere gange - du får det lige her Dansk prisvinder: Jeg er ikke tilfreds, før jeg er verdens bedste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: