45 minutter inden stop ringede telefonen: Prøvede desperat at bremse Agger

Daniel Agger havde landstræneren i røret kort før han annoncerede sit karrierestop - og Morten Olsen prøvede også at overtale den nu tidligere landsholdsanfører

Hareide forsøgte at overtale Agger - se Agger afslører det her

Rosenhøj Boldklub har fostret mange store talenter gennem tiderne, men der er formentlig første gang, at så mange tv-kameraer og pressefolk havde fundet vej til den lille klub, der ligger et godt udspark fra Hvidovre Hospital.

Det var selvfølgelig Daniel Aggers indkaldelse til pressemøde, der havde gjort Rosenhøj til Danmarks centrum for et øjeblik.

På selve pressemødet løftede Daniel Agger sløret for, at både Morten Olsen og Åge Hareide havde prøvet at overtale den tidligere Brøndby- og Liverpoolspiller til at fortsætte. Ikke mindst for landsholdets skyld.

- Netop landsholdet har gjort denne beslutning ekstra svær. Det er ingen hemmelighed, at gennem de sidste år, så har netop landsholdet betydet utrolig meget for mig, lød det fra Daniel Agger oppe fra det lille podie med den hvide dug.

Han sagde da også, at Hareide så sent som i dag havde prøvet, men uden held. At landstræneren prøvede til det sidste, kan Ekstra Bladet nu løfte sløret for.

Det var nemlig blot 45 minutter før Agger indtog den lille terrasse foran klubhuset – og altså et godt stykke tid efter indkaldelsen, at landstræneren gjorde et sidste og altså forgæves forsøg på, at få Daniel Agger til at ændre mening.

Nordmanden kan selvfølgelig også se, at de ægte og markante lederskikkelser er en mangelvare på landsholdet, men hvad de havde talt om, ville Daniel Agger ikke løfte sløret for.

- Ha, nej, det var en privat samtale, sagde Agger, da selve seancen var overstået og han sammen med sin familie stod og småsludrede lidt om dagen.

Åge Hareide ville heller ikke løfte sløret for meget af samtalen, men ærgrer sig over den nu tidligere anførers beslutning.

- Netop den internationale rutine er noget dette landshold mangler, og som vi kan komme til at lide under. Derfor havde det været perfekt, hvis Daniel Agger havde taget en tørn mere, for han havde stadig en masse at byde på, sagde Åge Hareide da Ekstra Bladet fangede ham over telefonen.

- Men det nytter selvfølgelig ikke, hvis kroppen siger nej, men vi kommer til at savne vores anfører, lød det fra Hareide.

Daniel Agger er populær i både ind og udland (Foto: Jan Sommer) Brøndby Such a shame!: Sådan reagerer fodboldverdenen på Agger-exit

At to landstrænere uafhængigt af hinanden prøvede at overtale Daniel Agger var han selvfølgelig stolt over, men som han sagde:

- Når jeg har taget en beslutning, så står jeg ved den, sagde Daniel Agger, dog også pointerede på pressemødet, at netop lederrollen på landsholdet trak.

- Det var landsholdet, der gjorde beslutningen allersværest, og jeg tror selvfølgelig også, at jeg kunne være med til at holde unge i ørerne og sige noget til dem. Ikke mindst under kampene, sagde Daniel Agger, der dog mente, at der nok skulle vokse nye ledertyper frem på landsholdet.

- Det er et ungt hold, men også med spillere, der gør det godt rundt omkring i Europa, så der skal nok komme nogen.

- Det gør der jo altid. Det har jeg da lært, der kommer altså nogle nye til at tage over, sagde Daniel Agger.

Det har Åge Hareide bestemt også brug for på landsholdet, når hans sidste forsøg på overtalelse mislykkedes.

Se en hurtig gennemgang af Daniel Aggers karriere som fodboldspiller her.

Daniel Agger fortæller, hvorfor han har stoppet karrieren (Foto: Jonas Olufson) Landsholdsfodbold Daniel Aggers ord: Derfor stopper jeg

Daniel Agger indstiller karrieren. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Tak for alt, Agger: Hvad husker du forsvarskæmpen for?

Daniel Agger kommer stadig i Rosenhøj Boldklub, hvor hans far og søn spiller (Foto: Jens Dresling) Brøndby Beæret barndomsklub: Plads til Agger på vores oldboys-hold

Morten Olsen hylder Daniel Agger. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Ærgerlig Olsen kalder Agger en af historiens største

Se Daniel Aggers pressemøde:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

42 kommentarer
Vis kommentarer