Annonce:
Annonce:

Alt handler om skandalen på EU-topmøde

EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, tog korruptionssag op på EU-topmøde torsdag

Græske Eva Kaili er en af hovedpersonerne i den korruptionsskandale, der udspiller sig i EU-Parlamentet. Foto: Eric Vidal/Ritzau Scanpix
Græske Eva Kaili er en af hovedpersonerne i den korruptionsskandale, der udspiller sig i EU-Parlamentet. Foto: Eric Vidal/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

EU-Parlamentet vil gøre alt, hvad der er muligt for at rydde op efter sagen om korruption i parlamentet. Det siger EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, på vej ind til EU-topmøde i Bruxelles torsdag.

- Jeg vil selvfølgelig tale om de kriminelle anklager mod EU-Parlamentet.

- Mit budskab er, at der ikke vil være nogen straffrihed. Der vil ikke blive fejet noget ind under gulvtæppet. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan sammen med mine kolleger for at genskabe tilliden til EU-Parlamentet, siger Roberta Metsola.

Som formand for EU-Parlamentet deltager hun hver gang, der er EU-topmøde. Men det er usædvanligt, at hun må tage en så pinlig sag op foran de 27 EU-landes stats- og regeringschefer.

Sagens hovedperson er den græske EU-parlamentariker Eva Kaili.

Annonce:

Den 44-årige tidligere nyhedsoplæser, som er socialdemokrat, blev tirsdag frataget rollen som vicepræsident i EU-Parlamentet i forbindelse med en skandale om mulig korruption, som ifølge flere medier trækker tråde til Qatar.

Hun er en ud af fire mistænkte i en sag, hvor en række personer skulle have modtaget bestikkelse fra VM-værtslandet Qatar for at øve indflydelse på EU's politik.

Eva Kaili afviser at kende til større mængder kontanter, som er fundet i hendes hjem. Hun er ekskluderet fra den socialdemokratiske gruppe og også af det græske socialdemokratiske parti Pasok.

Qatars regering afviser alle beskyldninger om, at det skulle have gjort noget forkert, som værende 'misforståelser og beroende på misinformation'.

De fire blev anholdt i sidste uge, da belgisk politi gennemførte en række razziaer af hjem og kontorer tilhørende politikere, lobbyister og assistenter. Der blev i alt beslaglagt omkring 1,5 millioner euro (over 11 millioner kroner).

På topmødet valgte en lang række af EU-landenes stats- og regeringsledere ifølge en EU-kilde at tage ordet efter Roberta Metsolas tale.

Efterfølgende erklærede lederne fuld tillid til Roberta Metsola, der har lovet at rydde op, og varslet strammere regler i EU-Parlamentet for åbenhed om lobbyisme.

- Der var fuld opbakning og tillid til EU-Parlamentets formands vilje til at tage de nødvendige skridt for at beskytte og forbedre EU-Parlamentets forretningsgange, siger EU-kilden, der har indsigt i forhandlingerne på mødet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: