Åge forklarer: Derfor valgte jeg Zanka foran Sviatchenko

Den danske landstræner kender Erik Sviatchenkos kvaliteter, og derfor har han valgt at at efterudtage FCK's Mathias 'Zanka' Jørgensen i stedet, som er en anden type end Celtic-spilleren

Åge Hareide vil gerne se nærmere på 'Zanka'. (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide vil gerne se nærmere på 'Zanka'. (Foto: Lars Poulsen)

HELSINGØR: (Ekstra Bladet): Daniel Agger kommer ikke med til Kirin Cup i Japan.

Det meddelte DBU tidligere på ugen, da landsholds-anføreren stadig ikke har fået styr på sin klub-fremtid. Bliver det til en forlængelse i Brøndby, et sidste udlandseventyr i Tyrkiet eller et tidligt karrierestop?

Det skal Agger bruge de næste uger på at tænke over, og derfor har landstræner, Åge Hareide valgt at fritage Superliga-profilen fra landsholdsopgaverne i Asien.

I stedet udtog nordmanden FC Københavns Mathias 'Zanka' Jørgensen til den lille mini-turnering. Dermed blev Celtics Erik Sviatchenko endnu engang forbigået, da han heller ikke fik en invitation ved første indkaldelse.

Hareide giver 'Zanka' chancen for at overbevise. (Foto: Jens Dresling)
Hareide giver 'Zanka' chancen for at overbevise. (Foto: Jens Dresling)
 

Men det er der en god forklaring på.

Åge Hareide kender efterhånden godt den tidligere FC Midtjylland-spillers kvaliteter, mens 'Zanka' er et mere ubeskrevet blad - og en helt anden spiller en Sviatchenko.

- Det er to forskellige spilletyper. Erik er en duel-spiller, og han trives godt mod store, stærke angribere, som vi også kommer til at møde i kvalifikationen. Derfor får vi også brug for Eriks kvaliteter. Da jeg snakkede med ham, forklarede jeg ham, at jeg gerne vil se lidt nærmere på en anden type midtstopper, forklarer Hareide og fortæller videre:

- Zanka er en mere spillende midtstopper - på mange måder minder han om Agger i spillestil. Og de typer får vi også brug for. Jeg vil gerne have så mange forskellige typer som muligt, så jeg kan se nærmere på dem - især hvis vi får skader i løbet af kvalen.

Celtic-spilleren, der i sidste uge kunne fejre det skotske mesterskab, er heller ikke blevet skuffet over at blive forbigået.

- Erik har det helt fint med det, og det betyder jo ikke, at han er droppet. Slet ikke. Han har leveret godt for Celtic i starten efter sit skifte. Og nu skal han snart koncentrere sig om kvalifikationen til Champions League med sin klub. Men han er afklaret med det - der er ingen problemer, siger landstræneren. 

Mathias 'Zanka' Jørgensen og resten af de udtagne Superliga-spillere støder først til landsholdstruppen efter den sidste runde i weekenden.

29 kommentarer
Vis kommentarer