Åge glemmer fiaskoerne: Fokuserer på det positive

- Vi skal ikke piske os selv til blods, derfor fokuserer vi ikke på de negative ting, pointerer landstræner Åge Hareide

Ekstra Bladet i Japan: Her er forskellen på Olsen og Hareide.

OSAKA (Ekstra Bladet): Når Danmark tidligere havde spillet en landskamp, gik der ikke mange timer, før Morten Olsen havde set kampen endnu engang.

Han sov sjældent, før han havde gennemgået kampen endnu engang for sig selv.

Åge Hareide havde ingen grund til at gense Bosnien-kampen lige med det samme. Der gik et par dage, før han blev mindet om det kollaps landsholdet leverede efter pausen, hvor en 2-0 føring blev sat over styr.

Men nordmanden har fået bearbejdet, hvad der gik glat på banen. Det skete søndag på et møde med spillerne.

Emre Mor fik endnu en kamp til CV'et mod Slovenien. (Polfoto) Landsholdsfodbold Så du det, Åge?: Ny landskamp til Emre Mor

Glemmer det negative
Men han er ikke typen, der dvæler ved de negative oplevelser, som der var rigtig mange af mod Bosnien i anden halvleg.

Han er typen, der primært fokuserer sine kræfter på de positive momenter. Og det var der trods alt en del af fra første halvleg.

- Vi skal ikke piske os selv for meget. Man kan let piske sig selv til blods, når man har tabt. Vi arbejder med de positive ting. Det er vigtigt på vores hold, fordi vi har mange unge spillere, som skal udvikle sig, forklarer landstræneren.

På trods af, at tirsdagens landskamp mod Bulgarien kun er en testkamp, så er det også næstsidste mulighed for Hareide til at få set spillerne på hold sammen, inden modstanderen hedder Armenien i en kvalifikationskamp.

- Spillerne vil meget gerne lære at spille på den måde, vi ønsker for fremtiden.

- Vi vil bruge kampen mod Bulgarien til at arbejde med måden vi forsvarer os på, når vi har tabt bolden. Der bliver ingen ændringer på vores formation, men vi vil gerne arbejde med, hvordan vi vinder bolden tilbage på og den måde, vi lægger pres på modstanderen, forklarer Åge Hareide.

TV: Hør Ekstra Bladets landsholdsjournalister snakke om de manglende ledere i truppen:

 

Ingen eksperimenter
Det bliver ikke et forvandlet dansk landshold, der spiller kl. 9.00 (dansk tid) mod Bulgarien om tredjepladsen, på trods af, at landstræneren på forhånd havde sagt han måske ville eksperimentere i den anden kamp ved Kirin Cup.

- Det er nemmere at eksperimentere, når du har vundet, siger Åge Hareide som forklaring på, han ikke vil forsøge særlig meget nyt.

Det ligner samme startformation som i fredags mod Bosnien. Det vil sige:

Kasper Schmeichel – Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard – Henrik Dalsgaard, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Christian Eriksen – Viktor Fischer, Morten Duncan Rasmussen.

- Det er vigtigt at få spillet et hold sammen og de ting vi vælger at prøve, skal vi kunne håndtere bedst muligt. Det er vigtigere at skabe sikkerhed frem for forvirring hos spillerne, påpeger han.

Jannik Vestergaard (siddende) vil gerne have skiftet til Gladbach hurtigt på plads, så han kan være med i forberedelserne til den kommende sæson i den nye klub. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hektisk transfer-sommer: Disse danskere kan stå foran klubskifte

Fokus på Polen
Mens spillerne efter kampen mod Bulgarien går på sommerferie, skal landstræneren for alvor i arbejdstøjet.

Han rejser til EM-slutrunden i Frankrig for at følge to af de kommende modstandere i VM-kvalifikationsgruppen – Polen og Rumænien.

- Mit hovedfokus ved EM er Polens kampe. Jeg skal se alle deres kampe, men jeg skal også følge Rumænien, siger Åge Hareide, der dog har planer om at bruge den største energi på polakkerne. Det gør han fordi Danmark først i 2017 møder Rumænien, mens Polen allerede i oktober er modstanderen på udebane.

Polen er ved EM i gruppe med Tyskland, Nordirland og Ukraine.

Åge Hareide forventer i øvrigt, at det bliver en af de store nationer, der står med EM-trofæet, når finalen er spillet 10. juli.

- De store nationer vil fortsætte med at være dominerende. Det bliver også dem, der kommer til at kæmpe om titlen, siger landstræneren og nævner Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien og måske England som sine favoritter.

Åge Hareide ynder at skabe et større sammenhold og vil styrke fællesskabet med større frihed til spillerne. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hareide gør op med Olsen: Sådan mærker landsholdet forskel

Jannik Vestergaard (siddende) vil gerne have skiftet til Gladbach hurtigt på plads, så han kan være med i forberedelserne til den kommende sæson i den nye klub. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hektisk transfer-sommer: Disse danskere kan stå foran klubskifte

(Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Så faldt hammeren: Defensiv spanking til landsholdet

Husk, at du kan følge Danmarks kamp mod Bulgarien live på ekstrabladet.dk tirsdag klokken 9.00...

5 kommentarer
Vis kommentarer